Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, Çevre Koruma Haftası kapsamında toplumsal farkındalık oluşturmak ve Düzce’yi gelecek nesillere sağlıklı, yeşil bir kent olarak devretmek ve çocukların çevre bilinci içerisinde yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen, resim ve tasarım yarışması tamamlandı.


Prof.Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde düzenlenen yarışma sergisi ve ödül törenine Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nuran Kartal, 23 yarışmacı ve aileleri katılım sağladı.

ÇOCUKLARIN ÇEVREYE OLAN DUYARLILIĞI HEYECANLANDIRDI

‘Temiz Şehir Düzce’ projesinin gelecek nesillerin sağlıklı bir çevrede yaşamaları için önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Özlü, “ Çocuklarımızın bu projeye sahip çıkması ve temiz şehir, temiz çevre ve temiz doğa kültürü ile yoğrulması geleceğimiz için çok kıymetli. Bizler de onların çevre konusunda duyarlı olması için hem örnek olmalı hem de onları cesaretlendirmeliyiz. Ben eminim ki yeni nesil çevre konusunda daha duyarlı olacak” ifadelerinde bulundu.


‘İklimi Duy’ Küresel ısınma ve İklim Değişikliği konulu resim yarışması kategorisinde 14 “Düşün, Değiştir ve Dönüştür” Sıfır Atık Malzeme Proje Tasarım yarışma kategorisinde ise 9 eserin mücadele ettiği yarışmada, resim kategorisinde İnci Kurtbeyoğlu birinciliği elde ederken, ikinci Ada Sarcan, üçüncü ise Özge Oruç oldu.

Atık Malzeme Proje Tasarım kategorisinde birinci Zeynep Öz olurken, Beril Uzun ikinci, Eymen Gevrek’te üçüncü olarak dereceye girdiler. Sergi büyük beğeni toplarken, yarışma da dereceye giren eser sahipleri başta olmak üzere tüm katılımcılara sürpriz hediyeler verildi.