Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Resmi Gazete’de 12.07.2019 tarihinde 30829 sayısıyla yayınlanarak yürürlüğe giren “Sıfır Atık Yönetmenliği”nce belirlenen kriterleri yerine getirerek Sıfır Atık Yönetim Sistemi kuran Düzce Üniversitesi Hastanesi’nin “Sıfır Atık Belgesi” başvurusunu değerlendirerek onayladı.

4 Aralık 2025 tarihine kadar geçerli olan Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazanan Düzce Üniversitesi Hastanesi, kurumda Sıfır Atık yönetim sisteminin en etkin şekilde yapılandırılmasını sağladı. Bu kapsamda Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde ihtiyaç duyulan ekipmanlar temin edilerek çalışanlara ve uygulayıcılara yönelik eğitimler düzenlendi. Hastanede oluşan atıklar yerleştirilen atık kumbaralarında türlerine göre biriktirilerek geri kazanılmak üzere çevre lisanslı tesislere ulaştırıldı. Yapılan Sıfır Atık Projesi kapsamında bir yılda toplam 13 bin 816 ton atığın değerlendirildiği Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde; 199,36 metreküp su, 17,8 metreküp depolama alanı, 29,192 KWH enerji tasarruf edilirken, 7 ton kağıdın geri dönüştürülmesiyle 121,4 adet ağaç kesilmekten kurtarıldı.

Çevrenin korunması ve atıkların ülke ekonomisine kazanım olarak geri dönmesinin günümüzde büyük önem arz ettiğini vurgulayan Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay;  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sıfır Atık Projesi çalışmalarının Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde yaklaşık bir yıldır devam ettiğini anımsattı.

Proje kapsamında Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne verilen ‘Sıfır Atık Belgesi’nin, kurumun daha sonraki atık yönetimi çalışmaları için teşvik edici olduğunu belirten Prof. Dr. Balbay,  projenin Hastanede uygulanması amacıyla gayretli çalışmalar sürdüren Atık Yönetiminden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Davran, Hastane Başmüdürü Fatma Eravcı ve Hastane Atık Yönetim Birim Sorumlusu Yeşim Dağdeviren başta olmak üzere emeği geçen tüm personele teşekkür etti.