Kontrollü normalleşme sürecinin ardından vaka sayılarının ortalama 1000 ve üzerinde seyrettiği Türkiye'de koronavirüsle mücadelenin etkin şekilde devam etmesi için vatandaşların kurallara sıkı sıkı uyması önem taşıyor.

Hasta sayısının yüksek olmasına bağlı olarak pandemi servislerinde doktor ve hemşirelerin  yoğunluğu katlanırken, bu durum bazı branşlarda sıkıntıyı da beraberinde getiriyor.

19 Ağustos Çarşamba günü itibariyle hasta sayısının 1158'e kadar yükseldiği Düzce'de günlerdir göğüs hastalıkları uzmanından randevu alamadıklarını belirten vatandaşların yaşadığı mağdurie gözlerin bu branşa çevirdi.

Devlet ve üniversitede toplam 10 göğüs hastalıkları uzmanı var

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde toplam 10 göğüs hastalıkları uzmanı görev yaparken, bu doktorların ağırlıklı olarak korona bulaşan hastaların tedavi gördüğü pandemi servislerinde mesai yapması rutin poliklinik hizmetlerinin yavaş ilerlemesine neden oluyor.

Üstün bir performans gösteriyorlar

Bilindiği gibi risk grubunda olan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların takip edildiği pandemi servislerinde, özellikle göğüs ve enfeksiyon hastalıkları uzmanlarına çok fazla ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle bu branşlardan randevu almak isteyen hastalara günler sonraya kayıt açılabiliyor. Bir tarafta korona gibi ağır bir hastalıkla mücadele eden hastaları iyileştirmek için çaba gösteren diğer tarafta poliklinik hizmetine yetişmeye çalışan göğüs ve enfeksiyon hastalıkları uzmanları üstün bir performans gösteriyor.

Sağlık Müdürlüğü talep etti, şimdi gözler siyasilerde

Salgının devam etmesine bağlı olarak Düzce İl Sağlık Müdürlüğü'nün bakanlıktan ilgili branşlar için doktor talebinde bulunduğu öğrenilirken, Ankara nezdinde sürecin hızlanması ve olumlu sonuçlanması için siyasilerin harekete geçmesi bekleniyor. Başta milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nda yapılacak üst düzey görüşmelerle Düzce'nin özellikle göğüs hastalıkları uzmanı noktasında yaşadığı sıkıntıların çözülmesi isteniyor.