Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, COVİD-19 aşısını oldu. Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne giden Ünsal’a aşısını İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk uyguladı.

“SALGININ ŞAKASI YOK”

Geçtiğimiz nisan ayında salgına yakalanan ve bir süre hastanede tedavi gören Ünsal, aşı olabilmesi için gereken sürenin geçmesinin ardından hastanenin yolunu tuttu. Ünsal, “Koronavirüs olduğum dönemde doya doya alınan bir nefesin önemini anladım. Hastalığın ardından dahi düzgün nefes alabilmek için zaman geçmesi gerekti. Salgının şakası yok. O nedenle sıram gelince aşımı oldum. Bu salgını ancak aşıyla geride bırakabiliriz.” dedi.

“AŞI SADECE BİZİ DEĞİL SEVDİKLERİMİZİ DE KORUR”

Düzce’de yavaş giden aşılama nedeniyle yoğun bakım servisleri aşılarını olmayan orta ve genç yaşlarla dolmaya başlarken Ünsal, aşı karşıtlığının elle tutulur hiçbir yanı olmadığını belirterek, “Dünya ilk kez salgın hastalık yaşamıyor. Daha öncekilerde olduğu gibi bunun da çözümü aşı. Toplum bağışıklığı hedefi doğrultusunda aşılama oranının hızla yukarı çıkarılması gerekiyor. Dolayısıyla aşı sadece bizi değil, sevdiklerimizi ve içinde yaşadığımız toplumu da korumanın yoludur” sözleriyle henüz aşısını olmayan vatandaşları da sorumluluk duygusuyla hareket ederek aşılarını yaptırmaya çağırdı.