Geçtiğimiz Perşembe günü düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu durumun sorumlusunun kim olduğu ile ilgili soruya “Sorumlu hepimiziz. 84 milyon Türkiye vatandaşı” sözlerine sanatçı Gökhan Özoğuz’dan tepki geldi.

Özoğuz, “Tavan yapan vakalardan ben neden sorumluyum ya? 1 senedir kendimle konuşmaktan şizofren oldum, kongre falan da yok. Sayın Fahrettin Koca aşıları etrafa saçmadan bir de bizi mi aşılasanız acaba, belki biter virüs. Boş boş kapanacağımıza onu mu denesek?” diye sordu.

BAKAN KOCA’DAN CEVAP GELDİ

Özoğuz’un bu tepkisine Bakan Koca’dan da cevap geldi. Koca, açıklamasında, “Gökhan Bey kardeşim, sorumluluk suçlamak manasına gelmez. Artan vaka sayısında suçumuz yok sorumluluğumuz var. 84 milyon beraber artırmadık vaka sayılarını ama birlikte mücadele etme sorumluluğumuz var. Destek olacağınızdan şüphem yok.”

ÖZOĞUZ’DAN YENİ AÇIKLAMA

Bakan Koca’nın bu cevabının ardından Özoğuz, yeni bir paylaşımda bulunarak, “Bizler her zaman seve seve bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu mücadelemiz sırasında, özellikle aşı konusundaki gayretlerinizin de, halkımızın can güvenliği için artmasını rica ediyoruz. Kolaylıklar dilerim” ifadelerini kullandı.

“GERÇEK ALGILANANDAN KAT KAT İYİ”

Bakan Koca da ünlü sanatçıya şu cevabı verdi; “Gökhan Bey, tekrar merhaba. Hep birlikte elimizden geleni yapmaya çalıştıkça zorluklar kolaylaşacak. Aşı konusunda gerçek, algılanandan kat kat iyi, daha da iyi olacak. Mesajınız için teşekkürler.”