Düzce’yi yakından ilgilendiren “Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Teklifin tartışmalı hükümlerinden biri olan ve araç lastiği yakılmasının biyokütle tanımı içerisine alınmasını içeren teklifin yasalaşması ile araç lastiği yakmak yenilebilir enerji kapsamına alındı.

Buna göre Düzce’de araç lastiği yakarak elektrik enerjisi üretilmesinin önü açıldı. Gümüşova’da bulunan ve orman atıkları ve başka atıkları yakarak elektrik üreten tesiste artık lastik yakılmasına da müsaade edilebilecek.

Konu ile ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, “Etkili muhalefetimiz olmazsa büyük ve küçük ortak, Düzce'yi tamamen ateşe atacak! Düzcelilerin menfaatlerini savunduğumuz, başarısızlıklarını gözler önüne serdiğimiz için iftira ve algı siyasetiyle bize saldırıyorlar. Düzceliler her şeyin farkında...” ifadelerini kullandı.

Düzce’yi zehirleyecek olan teklifle ilgili sessiz kalan Düzce milletvekilleri de eleştiren Tanal, “Biz olmasak, yok olmaya mahkum, konjonktürel bir ittifak kuran AKP ve MHP'nin vekilleri, Düzce'nin sorunlarıyla ilgilenmeyecek. Dün öyleydi, bugün de öyle. 'Lastik yakma tesisi' konusunda da biz gündeme getirince mecburen değinmek zorunda kaldılar” cümlelerini aktardı.

Düzce’deki hava kirliliği sorununa dikkat çeken Tanal, “Düzce’nin hak ve hukukunu savunmaya devam edeceğim. Düzce’de kış aylarında hava kirlilik oranı yüksektir. Parasını ödeyip, kullanmadığımız doğal gaz Rusya’da kalmaktansa düşük bedel ile Düzce’ye verilmesine ilişkin kanun teklifi verdim. Haydi Düzce milletvekilleri bu kanunu çıkarın” sözleriyle Düzce milletvekillerine ‘hodri meydan’ dedi.

Öte yandan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, “Atık lastiklerin yakılarak elektrik üretilmesinin ekonomiye katkısı çevreye ve dolaylı olarak ekonomiye vereceği zararın çok altındadır" diyerek teklifin yeniden değerlendirilmesini istedi.