Tüm dünyayı kasıp kavuran Yeni Tip Covid- 19 salgın tehlikesi devam ediyor. Türkiye’de alınan tüm önlem ve tedbirlere rağmen, Düzce’deki vaka sayısı artışının önüne geçilemiyor. Düzce’de her geçen gün artan vaka sayısı nedeniyle Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’a Doğu ve Güneydoğu illerinden Düzce’ye fındık toplamak için gelen vatandaşların sağlık taramasından geçirilmesi talimatını verdi.

Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadır ve yerleşim yerlerine giderek, işçileri sağlık taramasından geçirdi. Sağlık taraması sırasında, hastalık belirtisi taşıyan 95 tarım işçisine koronavirüs testi yapıldı. 95 tarım işçisinin test sonucu pozitif çıkması üzerine, işçiler karantinaya alındı. Fındık bahçesi, çadır ve geçici yerleşim alanlarında koronavirüs tanısı konulan işçilerle temas halinde bulunan yüzlerce kişiye yönelik ise filyasyon çalışması uygulandı.

Düzce’de en son 1017 olan vaka sayısının ilerleyen günlerde daha da katlanmasına kesin gözüyle bakılırken, tedbirlerin elden bırakılmaması önem taşıyor.

Haber: Savaş ARI