Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Barış Gülcü’nün sunum yaptığı seminere; Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Emrah Evren Kara ve Dr. Öğr. Üyesi Aysun Aydın, öğretim elemanları ile öğrenciler katılım sağladı.




Fen Edebiyat Fakültesi Kutadgu Bilig Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerin sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Dr. Öğr. Üyesi Barış Gülcü, nematodların bitkilere ve meyvelere zarar veren böcek ve kurtlarla mücadelede doğal yöntem olarak uygulandığını vurguladı. Günümüzde çok fazla kullanılan kimyasal ilaçlara karşı duyarlılık kazanan zararlıların kontrol altına alınabilmesi için eko sisteme zarar vermeyen doğal bir yöntem olan Entomopatojen Nematodların kullanılması tavsiyesinde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Gülücü, Entomopatojen Nematodlar’ın raf ömrünü 6 ay olduğunu ve suyla karıştırılıp toprağa döküldüğünde 1 yıl süresince etkili olacağını ifade etti.




Program sonunda yaptığı başarılı çalışmalar ve sunumu için Dr. Öğr. Üyesi Barış Gülcü’ye teşekkür belgesi takdim edildi.