Tarım ve Orman Bakanlığı, laboratuvarda yapılan incelemeler sonucuyla 559 üründe taklit veya tağşiş yaptığı kesinleşen 371 firmayı kamuoyuna açıklayarak ifşa etti.

Listede Düzce’den 1 firma

İnsan sağlığıyla oynadığı ve tüketiciyi kandırdığı ifşa edilen firmaların bulunduğu listede Düzce’den de Kibarkılıç isimli firma yer aldı. Söz konusu firmanın tereyağı ürününde bitkisel yağ kullandığı ortaya çıkarıldı.

50 bin TL’den 2 milyon TL’ye kadar ceza kesildi

Yapılan açıklamada tüketici sağlığının en üst düzeyde korunmasına yönelik yapılan kanun düzenlemesi ile gıdada taklit veya tağşiş cezaları caydırıcı hale getirildiği, uygunsuz şirketlerin gelirlerine bağlı olarak 50 bin TL’den 2 milyon TL’ye kadar idari para cezası, hapis cezası, adli para cezası ve gıda sektörü faaliyetinden men cezası getirildiği kaydedildi.

Denetimler aralıksız sürecek

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Uygunsuzlukların tespitinde Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan CİMER, Alo 174 Gıda Hattı ve Whatsapp (0 501 174 01 74) gıda ihbar hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı bulunmaktadır.” denilerek denetimlerin aralıksız sürdürüleceği belirtildi.