AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'in Sağlık Bakanlığı nezdindeki girişimleri devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda yenileme sonucu boşa çıkan devlet hastanesindeki mevcut tomografi cihazı Akçakoca'ya kuruluyor.

Bilindiği gibi bir süre önce Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne yeni nesil teknolojiye sahip 128 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazı tahsis edildi. Her geçen gün tıbbi cihaz parkuru genişleyen sağlık tesisine tahsis edilen 7 milyon TL'nin üzerindeki yeni nesil bilgisayarlı tomografi cihazı, sağladığı 3 boyutlu görüntüleme özelliği ile kardiyoloji işlemleri, erken dönem serebrovasküler hastalıkların teşhisleri, travmalar, felç, beyin kanaması, akciğer embolisi, damar tıkanıklığı, kanser gibi hastalıkların erken teşhisi gibi birçok konuda geniş olanak sağlıyor.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde kurulum çalışmaları devam eden yeni cihazın daha hızlı çekim yapma özelliği ile hastaların tanı ve tedavi süreçleri en kısa sürede yapılması hedefleniyor.

Diğer yandan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde mevcut olan 16 kesitlik Bilgisayar Tomografi Cihazı ise Düzce Milletvekili Keşir'in yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlanması sayesinde Düzce'nin en büyük ilçesi Akçakoca'ya tahsis edildi. Sağlık Bakanlığı'nın izniyle Düzce Akçakoca Devlet Hastanesi'ne devredilen ve kurulum aşamasında olan cihazla, Akçakoca Devlet Hastanesi'nde ilk defa bilgisayarlı tomografi cihazı ile hizmet sunulacak. Böylelikle hastaların teşhis ve tedavi süreçlerinin sevke gerek duyulmadan hastanede tamamlanması sağlanacak.