Koronavirüs salgınına karşı en güçlü silah olarak kullanılan aşı uygulaması için Düzce Valiliği tarafından başlatılan seferberliğin kapsamı her geçen gün genişletilirken, Düzce’de günlük vakaların yeniden tırmanışa geçmesi ve salgına bağlı ölüm haberlerinin peş peşe gelmesi üzerine, gözler aşı karşıtlarına çevrildi.

Aşı olmayarak hem kendi hem sevdiklerinin hem de toplumun sağlığını riske atan aşı karşıtları, Düzce’de verilen mücadeleyi sekteye uğratıyor. Konu ile ilgili sokağa çıkan Öncü Haber ekibi, vatandaşlara aşı karşıtlığını sordu. Mikrofon uzattığımız vatandaşların tamamı, aşısını yaptırmayan vatandaşları aşı olmaya davet etti.

İşte Düzce halkının aşı ile ilgili görüşleri:

“Bazı cemaat ve tarikatlar aşıya karşı vatandaşları yanlış yönlendiriyor”

Ruhi Güner, “Her iki aşımı da oldum. Olmayanlara da olmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü Düzce bu konuda biraz ihmalkâr davranıyor diye düşünüyorum. Sağlığımız için aşı olmalıyız. Tanıdığım bütün doktorlar, profesörler, herkes aşısını oldu. Bir takım cemaat ve tarikatların yanlış yönlendirmesi ile aşı karşıtlığı ortaya çıktı. Ben, aşı yaptırmayan 28 yaşında genç bir bayanın entübe olup öldüğünü biliyorum. Özellikle orta yaşlılar, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar aşılarını muhakkak yaptırmaları lazım. Çünkü onlar yaptırmayarak hem kendilerine zarar veriyor, hem de yakalandıkları zaman bu hastalığı yayma bakımında bizlere zarar veriyor. Burada bir hak doğuyor, huzuru mahşerde onlara o hakta sorulacak. O vebalden de kurtulmaları için her kesin aşı yaptırmalarını tavsiye ediyorum.”

“Aşı olmayanların yüzünden bizlerde yanıyoruz”

Sebile Üstüner, “Herkes aşısını olmalı. Çünkü olmayanların yanında, biz de yanıyoruz. Olamayacaklarsa da evlerinden çıkmasınlar. Çünkü aşı olmayanlar hem kendi sağlıklarını, hem de toplum sağlığını tehlikeye atıyor. Bu nedenle herkesi aşısını olmaya davet ediyorum. Ben iki doz aşımı da oldum. Çok da memnunum.”

“Aşı olmayan bir kısım var”

Cihat Yıldırım, “Ben ilk iki doz aşımı da oldum. Koronavirüs salgınında risk devam ediyor. Bu mikrobu yenmek için aşı olmalıyız. Ben herkesin olmasını da tavsiye ediyorum. Yaşlı kesim, 3 doz aşılarını oldu. Orta yaşlarda da iki doz olmakla beraber aşılarını yaptırıyor diye biliyorum. Zaten aşılamada 15 yaşa kadar düştü. Ama aşı olmayan bir kısım var. Onların da aşı olmalarını temenni ediyorum.”

“Hastalığa yakalanan ve ölenlerin bir çoğu aşı olmayanlar”

Ömer Lütfü Başol, “Koronavirüs salgını devam ediyor. Ben herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Ben 2 doz aşımı da oldum, ama bu aşı karşıtlarını da anlayamıyorum. Bu ilettin geçmesi için bir an önce herkesin aşı olması gerekiyor. Baktığımız zaman, entübe olan hastaların veya ölenlerin birçoğu aşı olmayanlar. Demek ki bu aşının bir faydası var. Özellikle gençlerin aşı olması lazım, bu hem kendi sağlıkları, hem de çevresindekilerin sağlıkları için önemli. Yoksa bu illetten kolay kolay kurtulamayacağız.”

“Özellikle gençlerin aşı konusunda bilinçli olması lazım”

Çetin Balkız, “Ben 2 doz aşımı da oldum. Herkesi de aşı olmaya davet ediyorum. Bu hastalıktan tek kurtuluş aşı. Bu nedenle herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Ben iki aşımı da oldum. Özellikle gençlerin aşı konusunda bilinçli olmaları lazım.”

HABER: Savaş ARI