Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Düzce Temsilcisi Dr. Pınar Özdemir, 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayarak açıklamalarda bulundu.

Düzce Üniversitesi’nde akademisyen olarak görevine devam eden Dr. Pınar Özdemir açıklamasında, "Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında çalışanlar arasında birlik, beraberlik ve mesleki dayanışma oluşturarak, Psikolojik Danışma ve Rehberlik biliminin ve mesleğinin ülkemizde gelişmesini sağlamak,  Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında çalışanların sosyal, bilimsel, mesleki ve kültürel yönden gelişmelerine yardım etmek, mesleğin üyelerinin haklarını korumak ve savunmak amaçlarına yönelik olarak3 Temmuz 1989 tarihinde, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR-DER) kurulmuştur.” ifadelerine yer verdi.

Özdemir açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği kurulduktan sonra fiili olarak 30.09.1989 tarihinde yönetim ve denetleme üyelerini seçerek çalışmaya başlamıştır. Bu tarihin Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanı için önemi büyüktür. Önerilen tekliflerden 30 Eylül tarihi üzerinde büyük bir oranda olumlu geri dönüşler olması üzerine konu genel merkez gündemine alınmış bu kapsamda Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu 01/09/2020 tarih ve 23 numaralı kararıyla ilk genel kurulun (30 Eylül 1989) gerçekleştirildiği tarih dikkate alınarak her yıl “30 Eylül” tarihinde “Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü” olarak belirlenmiş ve karara bağlanmıştır. Aynı zamanda her yıl Eylül ayının son haftası “Psikolojik Danışma ve Rehberlik Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda bizler Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği Düzce Temsilciliği olarak ruh sağlığı alanında kıymetli ve değerli işlere imza atan, görev aldığı tüm bakanlıklarda özverili çalışmalar yürüten tüm meslektaşlarımızın 30 Eylül Psikolojik Danışmanlar gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir meslek hayatı dileriz.”