Düzce İli Çevre Düzeni Planı Toplantısı, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başkanlığında 8-9 Haziran tarihlerinde belediye başkanları, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birim yöneticilerinin katılımıyla Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

PAYDAŞLARA YENİDEN DAVET

Düzce Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan çalıştaya ilişkin açıklamada bulunan Başkan Özlü, Düzce’nin 1990’lı yıllarda hazırlanan 4 adet Çevre Düzeni Planı’nın günümüz nüfus oranı ve şehrin gelişimine uygun olarak yeniden hazırlanacağını ifade ederek, şunları kaydetti: “İlimizin önümüzdeki yıllarda kalkınması ve gelişmesine yön verecek olan Çevre Düzeni Planı’na yönelik ilk toplantımızı geçtiğimiz yılın ekim ayında paydaşlarımızla gerçekleştirmiştik. Çalıştay ise Çevre Düzeni Planı’na ışık tutacak olan verilerin sayısal olarak toplanması, yapılması gerektiğini düşünülen işlerin açıklanması, görüşlerin, taleplerin, kurumsal vizyonların bizimle paylaşılması adına yeniden paydaşlarımızı davet ediyoruz.”  

“BU PLAN DÜZCE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Başta, tarım olmak üzere sanayi, turizm, tarih, eğitim, ekonomi, çevre ve tanıtımın nereye gideceği konusunda bugünden planlama yapılmasının elzem olduğuna değinen Başkan Özlü, “Bu çalıştayın amacı paydaşlarımızın kendi alanında nasıl bir Düzce hayal ettiklerini bu plana yansıtmalarıdır. Bu plan Düzce için çok önemli. Düzce’yi 2053 yılına hazırlamak için çalışıyoruz. 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceğimiz çalıştayımıza davet ettiğimiz tüm paydaşlarımızın şehrimizin geleceği adına taş üstüne taş koyacağına inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediyesi Prof.Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan çalıştayın içeriği şu şekilde:

8 HAZİRAN SALI (1.GÜN)

14.00: Açılış Konuşması

14.30: Tüm katılımcıların Çevre Düzeni Planı Çalışmaları Sunumu

15.30: Katılımcıların görüşlerinin alınması

16.00: Çalışma gruplarının belirlenmesi (Tarih, Turizm, Sanayi, Eğitim, Ekonomi, Tarım, Çevre, Tanıtım)

9 HAZİRAN ÇARŞAMBA (2.GÜN)

10.00: Çalışma gruplarının sektörel çalışması

12.30: Öğle yemeği

13.30: Çalışma grup liderlerinin sektörel çıktılarını sunması

15.30: Değerlendirme

16.30: Kapanış