1 Temmuz 2021 itibariyle başlayan tam normalleşme sonrası doğal güzellikleriyle ünlü Düzce’de turizm hareketlendi. Özellikle doğa kampı yapmak isteyenler çevre illerden yaylalara akın etmeye başladı. Doğaseverlerin ilk tercihi de Gölyaka ilçesi sınırları içerisinde yer alan Pürenli Yaylası oldu.

Öte yandan turizmin canlanması yeşili, suyu ve havasıyla doğa harikası olan yaylalarda çevre katliamının da yeniden hortlamasına neden oldu. Pürenli Yaylası’nda göl kenarında bulunan çöp konteynerlerinin etrafı gelişigüzel atılan çöplerle doldu. Bilinçsiz çevre düşmanı şahıslar Pürenli’nin nefes kesen güzelliğine gölge düşürdü.

Çöp konteynerlerinin ağzına kadar dolu olmasıysa turizmin hareketlendiği şu günlerde İl Özel İdaresi’nin sorumluluk alanlarında olan bölgelerdeki temizlik hizmetlerine gözleri çevirdi.

“LÜTFEN BU ŞEKİLDE BIRAKMAYIN”

Duruma tepki gösteren bir vatandaş o anları telefonuyla kaydederek, “Bir çadır iki kamp sandalyesi alıp doğa çıkıp ‘Ben kampçıyım’ diyenler kirletiyor bu güzelim yayları. Gerçek doğayı seven kampçı gittiği yeri bu şekilde bırakmaz. Lütfen gittiğiniz yerleri bu şekilde bırakmayın...” mesajıyla sosyal medyada yayımladı.  

ALBAYRAK: GİRİŞ ÜCRETLİ OLSUN

Düzce Safari ve Off-Road Kulübü (DÜSOFF) Başkanı Mehmet Albayrak da bu duruma tepki göstererek, “Pürenli Yaylası’nda son durum budur. Yaylalarda kamp bedava olduğu sürece, bir görevlinin çevre ve tuvalet temizliğini üstlenmediği sürece yaylalarımızda bu durum hiç değişmeyecektir. Her kamp atacak olan 20 TL versin bir kişi bu işten para kazansın. Bak o zaman durum bu şekilde olacak mı…” sözleriyle çözümün ücretli giriş v denetimle sağlanacağını belirtti.

BAYRAKTAR ÇİFTİ DE KİRLİLİĞİ ELEŞTİRMİŞTİ…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olan BAY-KAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar da geçtiğimiz yıl ekim ayında eşi Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve kızları Canan Aybüke ile Pürenli Yaylası’nda kamp yapmış ve o anları takipçileriyle paylaşmıştı. Paylaşımında “Evimizde yere atmayı düşünemeyeceğimiz çöpleri yer yer buralarda görmek çok üzücüydü” ifadelerine yer veren Bayraktar, “Birkaç adımlık mesafelerde kamp ateşi kalıntıları keza... Emek verilmiş bir sanat eseri gördüğümüzde zarar vermemek için gösterdiğimiz özenin çok daha fazlasını hak ediyor bu güzellikler” sözleriyle doğaya sahip çıkma çağrısı yapmıştı.

HABER: Mehmet GÜNESEN