Türk Sağlık-Sen’de bayrak değişimi. Eski başkan Şemsettin Bahadır bayrağı yeni başkan Ekrem Çavuş’a devretti. Sendika binasında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Bahadır, Çavuş ve yönetiminin sendikalarını daha da ileriye taşıyacağından emin olduğunu ifade ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

 “Bundan sonra da sendikal hareketimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz”
Türk Sağlık-Sen’in yeni başkanı bayrağı devralmasının ardından yaptığı konuşmasında, “Hakkı tutmayı, haklıdan yana olmayı, zalimin ve zulmün karşısında durmayı gerektirir. Türk Sağlık Senli olmak, ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözüne layık olmayı gerektirir.Vatansever olmaktır Türk Sağlık Senli olmak, Bayrağa, Ezana ve Kur an a Kurban olmaktır. Bugün Düzce Türk Sağlık Sen Şubesi olarak bir bayrak değişimi yaşıyoruz, Yıllardır, sendikamızı Düzce’mizde en iyi şekilde temsil eden, sayın başkanıma ve yönetim kuruluna teşekkürü bir borç biliyorum. Bundan sonra da sendikal hareketimizi en iyi şekilde temsil edeceğimizi yönetim kurulumuz adına buradan beyan ediyorum.” İfadelerinde bulundu.



“Müslüman dünyanın sen ben kavgasını bırakıp, birlik olmaları gerekiyor”

Çavuş, Kudüs konusuna da değindi açıklamasının devamında, şunları söyledi:

“Bir hususuda belirtmeden geçemeyeceğim. Bir söz vardır hani ‘Gavur gavurluğunu yapıyor, peki sen ne yapıyorsun” diye, işte İslam Dünyasının içine düştüğü durum tam da bu. Bir kısım Arap ülkesi bırakın İsrail’i kınamayı, sanki Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklar. Trilyonlarca dolarlarını batı ülkelerine yatıran bu görgüsüzler, aslında en ağır eleştirileri hak ediyorlar. Kudüs ün özgür olabilmesinin yegane yolu, Müslüman dünyanın sen ben kavgasını bırakıp, birlik olmalarından geçer. Yoksa 40 yıldır ara ara İsrail bayrakları yakıp durduk ve hala yakıp duruyoruz, ancak bir bakın İsrail 40 yıl önceki yerinde mi?”

Öte yandan, yeni başkan Ekrem Çavuş ve yönetim kurulu ilk ziyaretlerini İlk Sağlık Müdürü İbrahim Özcan’a gerçekleştirdi.

Haber: Ö. YILMAZ