Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bahçesinde, Türk Sağlık-Sen Düzce Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı.  Yapılan basın açıklamasına  Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları da katıldı.  Döner sermayelerin yükseltilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, üniversite hastanelerinde çalışan sağlıkçılar için tayin sisteminin getirilmesini istendi.
 



Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk’ün yaptığı basın açıklaması şöyle: "Ülkemizde son 10 yılda döner sermayeler kadar eriyen hiçbir ücret yoktur. Dibe vurmuş, tabanı görmüştür. Aşırı iş yükü bulunan ve çalışanların fedakârca hizmet yürüttüğü sağlık kurumlarımızda ne yazık ki iş döner sermayeye gelince önümüze kocaman bir sıfır rakamı konmaktadır. Her iki kurumun yöneticilerine de bu durum defalarca anlattık. Fakat yanlışta ısrar edilmeye ve sorunlar görmezden gelinmeye devam ediliyor. 5 Aralık’ta tüm Türkiye’de döner sermayelerimiz için alanlara çıktık. Döner sermayede bu düzen böyle gitmez. Sistem baştan aşağı yeniden revize edilmelidir. Döner sermayeler yükseltilmelidir. Döner sermayelerimiz mutlaka emekliliğe yansıtılmalıdır."
 




TAYİN HAKKI İSTİYORLAR
Yapılan basın açıklamasında değinilen bir başka konuda üniversite hastanelerinde çalışan sağlıkçıların tayin hakkının olmaması. İsmail Türk üniversite hastanelerinde çalışan sağlıkçılara bir an önce tayin hakkının verilmesini isteyerek şunları söyledi: “Bir diğer önemli meselesi de tayin haklarının olmamasıdır. Bu konuda YÖK ile görüşmüş ve kendilerine ilk etapta becayiş ve mazeret tayini hakkını tüm üniversite çalışanlarına getirilmesini talep etmiştik. Bugün eşinden ayrı, sağlık sorunu yaşayan ve bakıma muhtaç aile ferdinden uzak bir çalışma hayatına mahkum edilen arkadaşlarımız var. Üniversite eğitimine devam edemeyen çalışanlar var. Bu ne insani nede vicdanidir. Devletin aileyi koruması vatandaşına eğitim hakkını kullanmasını sağlaması anayasal bir zorunluluktur. Üniversite çalışanlarının çiğnenen bu hakları bir an önce verilmelidir. YÖK Başkanı bu konuda bir atama ve nakil yönetmeliği çıkartacaklarını belirtmişti ama hala bu konuda somut bir adım atılmış değildir. Biz bir an önce bununda hayata geçmesini istiyoruz.”