Güney Afrika'da tespit edilen koronavirüste 'Nu' adındaki yeni mutasyon, ‘Türkiye’de rastlandı mı?’ sorusunu gündeme taşıdı. Artan tedirginlik üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye’de en yaygın varyant Delta varyantıdır. Nu varyantına rastlanmamıştır." açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Farklı ülkelerde ortaya çıkan varyantlara bağlı gelişmeleri izliyor ve ülkemizin dışarıyla teması konusunda önlem alıyoruz. Gündemde olan Nu (omicron) varyantına karşı en erken önlem alan ülkelerdeniz. Türkiye'de en yaygın varyant Delta varyantıdır. Nu varyantına rastlanmamıştır."

Düzce sarı alanda çakılı kaldı

Öte yandan Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 120 milyon 58 bin 425 doza yükseldi.

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak, Burdur oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı. Düzce ise iki doz aşısını yaptıranların oranı az bir artışla yüzde 73.7’ye yükseldi. Bu oranla aşılamadaki yavaşlığın gözler önüne serildiği Düzce, aşı haritasında sarı alanda kalmaya devam ediyor.