TURKOVAC Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen Türkiye'nin yerli inaktif COVİD-19 aşısı Düzce’de uygulanmaya başlandı. İlk etapta Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde TURKOVAC uygulaması başlatılırken kısa süre içerisinde yerli aşıya ulaşımın yaygınlaştırılması hedefleniyor.

TURKOVAC aşısını yaptırmak isteyen Düzceliler, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), 182 veya e-Nabız'dan randevu alarak aşılarını yaptırabilecek. Yerli aşı, hiç aşı olmamış kişilere 1'inci doz olarak, herhangi bir aşı ile en az bir doz aşılanmış kişilere ise hatırlatma dozu olarak uygulanacak. Biontech ve Sinovac aşılarına mesafeli yaklaştığı için henüz aşı olmayan vatandaşların yerli aşıya omuz vermesi bekleniyor.

Uzmanlar Düzce’de vaka sayılarının Omicron varyantı etkisiyle son 1 yılın zirvesine çıktığı şu günlerde Biontech Sinovac veya TURKOVAC aşılarından herhangi biriyle hatırlatma dozu aşılarını yaptırmanın önemine dikkat çekti. Öte yandan 5. doz aşı uygulamasının devam ettiği şu günlerde Düzce’de aşı sırası gelmiş her 100 kişiden 23’ü henüz 2. doz aşısını bile olmadı.

Öncü Haber Merkezi /AA