Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde "Pandemi Dönemi ve Sonrasında Türkiye'de Organ Bağışının Geliştirilmesi Sempozyumu" yapıldı.

Etkinliğe, BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Çelik, Düzce, Çanakkale, Balıkesir, Bilecik ve Yalova il sağlık müdürlüğü temsilcileri, akademisyenler, sağlık çalışanları, organ bağışıyla hayata tutunan hastalarla yakınları katıldı.

Sempozyuma katılan Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Fatih Kacıroğlu, organ bağışı konusunda Türkiye'nin önder bölgesinde bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

‘Düzce ve 5 il organ naklinde 1 numara’

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ise organ nakli bekleyen insanların yaşadığı sıkıntılara dikkati çekti. Bölge adına gururlu olduklarını belirten Yavuzyılmaz, "Bölgemizde Balıkesir, Çanakkale, Bilecik, Yalova ve Düzce var. Yıllardır Türkiye'de organ nakli konusunda bir numara olmanın gururunu yaşıyoruz. Kadavradan organ nakli Türkiye'de yüzde 20'lerdeyken, bizim bölgemizde bu sayı yüzde 50-60'lar seviyesine çıkıyor. Uluslararası ortalamalara yakın bir sayıdır.” dedi. Program, 2020 yılı organ bağışı ve naklinde başarılı olan koordinatörler ve kurumlara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Yılmaz’a teşekkür belgesi verildi

Etkinlikte Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’a Sağlık Bakanlığı Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire başkanlığı tarafından pandeminin hüküm sürdüğü 2020 yılında organ bağışı ve nakli konusundaki üstün gayreti nedeniyle teşekkür belgesi verildi.

Üniversitedeki merkez operasyonlarını sürdürüyor

Düzce organ bağışında ilk sıralardaki illerden biri olurken son teknolojik imkânlar ve uzman kadrosu ile karaciğer ve böbrek nakil operasyonlarını sürdüren Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi, Düzce ve bölgesinde sağlık açısından önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor.

AA / Öncü Haber Merkezi