Düzceliler’in şifa bulmak için gidip dert sahibi olduğu Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne tepkiler dinmek bilmiyor. Döner sermaye krallığının hüküm sürdüğü hastanede vatandaşlar özel hastane ayarında paralı tedavi, yanlış tedavi ve kötü muameleden yakınırken son haber ise ‘pes’ dedirtti.

Ölümcül ‘yanlışlık’

Babasını tedavi olabilmesi için Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne götüren Birol Mutlu isimli vatandaş, serviste yatan babasının ve refakatçi annesinin bulunduğu odaya PCR test sonucu beklenen bir hastanın bile önlem olarak diğer hastalardan ayrı tutulması gerekirken yanlışlıkla COVİD-19’lu hastanın yatırıldığını iddia etti.

2 saat sonra fark ettiler ama iş işten geçti

Mutlu, 2 saat sonra görevlilerin hatayı fark ederek virüsle enfekte olan hastayı odadan çıkarmasına rağmen hem anne hem de babasının salgına yakalandığını belirtti. Kendisi de temaslı olduğu için karantinaya alınan Mutlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duruma isyan ederken şikâyetlerin ardı arkasının kesilmediği hastaneyeyse tepki yağdı.

‘Annem ve babam ağır şekilde mikrobu taşıyor’

Mutlu yaptığı paylaşımda, “Düzce Araştırma Hastanesi’ne babam iyi olsun diye götürdüm. Yatış verdiler. Annem de refakatçı olarak yanında kaldı. 2’inci gün pozitif COVİD’li bir hastayı babamın odasına alıyorlar ve 2 saat sonra fark edip çıkarıyorlar. İş işten geçmiş oluyor. Şimdi benim annem ve babam ağır şekilde bu mikrobu taşıyor. Bizler de karantinaya alındık.” ifadelerine yer verdi.

‘Peşini bırakmayacağım…’

Bu duruma neden olan hastane ile ilgili şikâyetçi olacağını belirten Mutlu, “Ben ilgili mercilere yazacağım ve buradan devam da edeceğim. Düzce Araştırma Hastanesi’nde yatan hastalarımıza çok büyük geçmiş olsun şimdiden...” ifadelerini kullanarak bu işin peşini bırakmayacağını söyledi.

Omicron varyantı nedeniyle son 15 ayın zirvesinde seyreden vaka sayılarına karşı ek önlemlerin alınması gerektiği bir dönemde hastane yönetimi ve personelinin işgüzarlığı Düzce Üniversitesi Hastanesi’nden yükselen skandal dizisine eklendi. Öte yandan şikâyetlerin bitmek bir yana artarak çoğaldığı hastaneyle ilgili atılan bir adım olmaması ise kafalarda soru işaretlerine neden olmayı sürdürdü.