1996 yılından itibaren hizmet verenDüzce Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı bünyesine Tüp Bebek Ünitesi’ni kazandırmak için girişimlerde bulunuyor.

Ana Bilim Dalının hizmetleri ve gelecek hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Düzce Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Başbuğ,yılda yaklaşık bin 500 ailenin anne - baba olma sevincine ortak olduklarınıKadın Hastalıkları ve Doğum Birimi’netüp bebek ünitesi kurmak istediklerini belirtti.

Görevlendirmeyle 6 aylık tüp bebek tedavisi eğitimini tamamladığını açıklayan Başbuğ,  “Tüp bebek ünitesi dışında kadın doğumun perinatoloji,ürojinekoloji, infertilite alt dallarında uygun poliklinik şartları oluşturarak hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Sadece Düzce’ye Değil, Diğer İllere de Hizmet Ediyoruz
Düzce’nin Karadeniz’in Marmara’ya açılan bir kapısı olduğuna işaret eden Başbuğ, “Düzce; Bolu, Zonguldak, Ereğli, Hendek arasında kalan bir ilimiz. Bu açıdan bizim de hinterlandımız geniş. Sadece Düzce’ye değil, diğer illere de hizmet ediyoruz. Özellikle idrar kaçırma ve rahim sarkması ameliyatlarını sıklıkla yapıyoruz. Kapalı cerrahi açısından da ekibimiz çok deneyimli. Kapalı cerrahide çocuk sahibi olamayan çiftlerin ameliyatlarını, jinekolojik hastalıklar ve kanser cerrahisi tedavilerini yapıyoruz.” diye konuştu.

Haber: Y. SEVER