Kinder Surprise yumurtalarında salmonella bakterisi tespit edilmesi ürünün satıldığı birçok ülkede tedirginliğe yol açtı. Bilindiği gibi nisan ayının ilk günlerinde Fransa ve İngiltere’de Kinder sürpriz yumurtalarıyla bağlantılı olarak çocuklarda salmonella bakterisi görülmesi nedeniyle Ferrero şirketi Belçika’da üretilen söz konusu ürüne ait partilerin geri çağırıldığını duyurdu. Belçika’daki fabrikanın da denetim amacıyla bir süre üretime ara verdiği belirtilirken, Türkiye’de de gözler, çocukların ilgiyle tükettiği Ferrero ürünlerine çevrildi.

Düzce’de D-100 Karayolu üzerinde fabrikası bulunan ve her sezon uyguladığı fiyat düşürme politikaları nedeniyle Düzceli fındık üreticilerinin kabusu olan Ferrero firması kaynaklı salgınla ilgili soruşturmalar devam ederken, Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘salmonella’ şüphesi taşıyan Kinder ürünlerine analiz zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Bakanlığın dağıtım yerlerine gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi: “Avrupa Birliği Gıda ve Yemde Hızlı Alarm Bildirimi (RASFF) ve INFOSAN’dan alınan bildirimlerde dünya genelinde Salmonella Typhimurium salgını yaşandığı, salgın kaynağının Kinder markalı çikolatalı ürünleri olduğu, riskli ürünler ve parti numaralarının toplatıldığı hakkında ülkemiz bilgilendirilmektedir. Alınan bildirimlerde belirtilen riskli ürünler parti numarası ile birlikte resmi kontrollerin gerçekleştirilmesi amacıyla tarafınıza iletilmektedir. Ayrıca, salgının ülkemizde sıçramasının önlenmesi amacıyla; ikinci bir talimata kadar, menşe ayrımı yapılmaksızın Kinder markalı ürünlerin (Kinder Sürpriz Yumurta, Kinder Mini Eggs, Kinder Schokobons, Uovo Maxi, Kinder Mix, Kinder Circus, Kinder Happy Moments, Mix Cross Cat Kinder, Mixed Patisserie PRA, vs.) ithalatında yüzde 100 Salmonella analizi yapılmasına karar verilmiştir.”