Düzce’nin sağlık hizmeti yükünü sırtlanan kurumlardan biri olan ancak son dönemde hizmetleri kadar şikayetlerle de adından söz ettiren Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde şimdi de uzman hekim krizi yaşanıyor.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında eğitim almış uzman doktor ya da asistanların görev yapması gereken ‘Çocuk Acil Servisi’nde aylardır bir aile hekimi hasta çocukları muayene ediyor. Doktorların bir bir ayrılması ile çıkmaza giren hastane yönetimi, Çocuk Acili’nde çalışacak uzman hekim ve asistan doktor bulamayınca çareyi fakülte bünyesindeki bir aile hekimini görevlendirmekte buldu. Ancak bu durum hasta yakınlarının tepkisine neden oldu. 

Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na ulaşan bir vatandaş, “Üniversite Hastanesi Çocuk Acil Servisi kapanmış. Hocalar var ama ‘hasta bakmayacağız’ demişler. Bütün yükü erişkin acil kısmına yıkmışlar. Çocuk acilin kapanma durumunda bizim devletteki acilin de ne fiziki şartları ne de doktor kapasitesi onu kaldıracak durumda değil. Çocuk acilin kapanma durumunu yerel medyaya yansıtmanızı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan tıp fakültesi bünyesindeki çocuk hastalıkları alanında uzman öğretim üyelerinin de acilde görev almayı reddetmesi ile çıkmaza giren yönetimin, ‘Çocuk Acili’ni kapatmak için Tıp Fakültesi Dekanlığı’nı bilgilendirdiği öğrenildi.

Geçici çözüm olarak sadece bir aile hekimin gece-gündüz görev aldığı Çocuk Acil Servisi’nin uzman doktor görev almaması halinde Kurban Bayramı’ndan sonra sabah 08:00 akşam 17:00 şeklinde sadece gündüz hizmet vermesi planlanıyor. Hekim krizinin devam etmesi halinde ise Çocuk Acil Servisi’nin kapatılması kararının ciddi olarak masaya yatırılacağı konuşuluyor.

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin acil servis ve polikliniklerine günlük ortalama bin 500 ila 2 bin arasında hasta başvuruyor. Bu hastaların önemli bir kısmı acil servislerde muayene oluyor.