Düzce’nin sağlık alanındaki önemli eksikliklerinden olan hekim ve uzman hekim ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışmalar devam ediyor.

Düzceliler’in sağlık ihtiyaçları il dışına gitmesine gerek kalmaksızın şifa bulabilmeleri için hem fiziki bina yatırımları hem de yeni doktor kadrolarıyla sağlık sistemi güçlendirilmeye yönelik adımlar atılırken Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne  4 ve Akçakoca Atatürk Devlet Hastanesi’ne 3 olmak üzere toplamda  7 yeni uzman hekim kadrosu daha açıldı.

Müjdeli haberi Düzceliler’e AK Parti Genel Merkez kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “99. dönem münhal doktor atamaları ile Düzcemize 7 uzman hekim kadrosu daha kazandık. Atatürk Devlet Hastanesi'ne 4 uzman hekim, Akçakoca Hastanesi'ne de 3 uzman hekim kadrosu açıldı. Hayırlı olsun.” paylaşımıyla duyurdu. 

BAKAN KOCA İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Bir yandan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı koltuğunda Anadolu’yu karış karış gezerek kadın girişimciliğine teşvik eden bir yandan da milletvekili kimliğiyle Düzce’nin sorunlarının çözümü için mesaisini aralıksız sürdüren Keşir, geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile önemli bir görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşmede ana gündem maddesi Düzce’nin sağlık yatırımları ve mevcut ihtiyaçlar olurken Düzce’ye yeni uzmanlık alanları kazandırılması ve doktor kadrosu tahsis edilmesi için fikir birliğine varılmıştı. Keşir’in bizzat Bakan Koca ile olan temasının ardından Düzce’nin hekim ihtiyacına yönelik önemli bir adım daha atılmış oldu. 

HABER: Mehmet GÜNESEN