Tüm Dünyayı etkisi altına alan Yeni Tip Covid – 19 Salgını küresel çapta tehdit oluşturmaya devam ediyor. Düzce’de son günlerde artan vaka sayılarının önüne geçmek için Düzce Valiliği ve Düzce İl Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere tüm kurumlar teyakkuz halinde çalışmalarına devam ediyor.

Koronavirüs Salgını tehlikesine dikkat çekmek için bugün sokağa çıkan Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya ve Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Tuncer, kendilerine bağlı ekiplerle birlikte vatandaşlara maske dağıtarak, doğru maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundular.

“Sosyal Mesafe ve Maske kullanımına dikkat edelim”

Maske dağıtımı sırasında Düzce’de artan vaka sayısı ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Sayın Bakanımız da bu konuyla ilgili daha önce vurgulamada bulundu. Toplu alanlarda muhakkak sosyal mesafe ve maskemize dikkat ediyoruz. Düğünlerde, nişanlarda, kafeteryalarda, cenazelerde mevlit gibi uygulamalarımızda mümkün olduğunca kapalı alanlarda yapmamaya ve sosyal mesafeye de dikkat etmemiz gerekiyor. Bunlarla ilgili Sağlık Bakanlığımızın bilgi hattı internette var. Bütün vatandaşlarımız faydalanabilir” dedi.

“Salgının önüne geçmek için var gücümüz ile çalışıyoruz”

“Normalleşme süreci ile birlikte covid-19 ile mücadelede en önemli unsurlardan bir tanesi sosyal mesafe bir tanesi ise maske takmaktır” diyen Dr. Yılmaz, “Maskeyi doğru takma ve temizlik kuralları da bu duruma dahildir. Bugün Belediye Başkanlığımız, Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarma Komutanlığımız ve Sağlık Müdürlüğümüzden oluşturduğumuz ekiplerle birlikte bu üç kuralı vurgulamak adına hem maske dağıtımı yaptık hem de vatandaşları bilgilendirmek için broşür verdik. Lütfen alınan kurallara uyalım. Vatandaşlarımız ile birebir diyaloğa girerek maske, sosyal mesafe ve hijyenle ilgili bilgilendirmeler yaptık. İnşallah Sayın Bakanımızın da dediği gibi covid-19 ile mücadele edeceğiz. Vatandaşlarımız çok duyarlı davranıyorlar. Her bir vatandaşımıza çok teşekkür ediyorum. Bu konuda da Belediye Başkanlığımız bir milyon maske üretti ve şimdi ise 2 milyon maske ile devam ediyoruz. Vatandaşa duyarlılık oluşturmak adına el birliği ile hep birlikte var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.