Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Soğancı KYK Yurdu Konferans Salonu’nda düzenlenen “En İyi Narkotik Polisi; Annem” Projesi tanıtım toplantısına Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, il müdürleri ve davetliler katıldı.

“Uyuşturucu ile mücadelede annelerimize büyük görev düşüyor”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda bir konuşma yapan Vali Cevdet Atay, madde bağımlılığı ile ilgili mücadelede en büyük görevin ailelere düştüğünü belirtti.

Vali Atay, “Uyuşturucu ile mücadelede annelerimize büyük görevler düşüyor. Sevgili anneler, her şey sizin elinizde. Sayın İçişleri Bakanımız da bunu dile getirmişti. Buradaki en büyük güç sizlersiniz. Uyuşturucu kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de en önemli sorunlarından birisidir. Uyuşturucu kullanmanın zararları, sadece kullanan kişiye verdiği sağlık sorunlarından ibaret değildir. Sağlığa verdiği zararların yanı sıra kişinin ailesine, çevresine, sevdiklerine, akrabalarına, eşine ve dostuna vermiş olduğu maalesef çok büyük zararlarda söz konusudur.” dedi.

“Annelerimizin sevgi ve şefkati en büyük gücümüzdür”

Uyuşturucu madde kullanımının gençlere ve Türkiye’nin geleceğine yönelik büyük bir tehdit olduğunu vurgulayan Vali Atay, “Uyuşturucu sorunu bizim gözbebeğimiz olan, gençlerimizi tehdit eden ve dolayısıyla geleceğimize de zarar veren ciddi bir güvenlik sorunudur. Bu tür toplumsal problemlerde topyekûn mücadelenin önemi inkar edilemez. Annelerimizin bu konuda bilinçlenerek yavrularımızın yanında olması en önemli husustur. Bu illetle, bu düşmanla savaşımızda annelerimizin sevgi ve şefkati en büyük gücümüzdür. Çocuklarımızı kötülüklerden korumak ve kötü insanlardan uzak tutmak sizlerin elindedir.” diye konuştu.

Vali Atay’ın konuşmasının ardından, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli polis memuru Selim Köylü tarafından “En İyi Narkotik Polisi; Annem” projesi ile ilgili sunum gerçekleştirildi.