1999 yılında iki büyük depremle adeta yerle bir olan Düzce’de afetlere karşı farkındalığın daha da artması amacıyla çalışmalar artarak devam ediyor. Bu kapsamda Düzce Valiliği tarafından deprem, yangın gibi afetlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla tatbikat düzenlendi.

Valilikte UMKE ve AFAD ekiplerinin çaldığı sirenlerle başlayan tatbikata bina içindeki bütün kurumların çalışanları katıldı. Deprem tatbikatının başlamasıyla çalışanlar ve vatandaşlar binadan çıkarak, Valilik bahçesindeki toplanma alanına geldi.

Depremin ardından oluşabilecek yangınlar nedeniyle Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışanlara eğitim verildi. Valilik çalışanları, yakılan ateşe yangın söndürme tüpüyle müdahale etti.

Düzce Valisi Cevdet Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde tatbikat faaliyetlerini yaygınlaştırarak vatandaşlarda afet bilinci oluşturmak istediklerini söyledi.

“Tahliyenin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı”

Tatbikatın başarılı olduğunu ifade eden Atay, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz yıl afet eğitim yılıydı. Bu yıl da afetlere yönelik tatbikat yılı oldu. Bu tatbikatların önemini vurgulamak ve bilinç uyandırmak için valiliğimiz bünyesinde hem çalışanlarımızın hem de burada hizmet alan vatandaşlarımızın aynı anda tahliyesini gerçekleştirdik. Burada tahliyenin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Vatandaşlarımız deprem olduğunu anlayınca binalardan çıktı ve toplanma alanında toplandılar. Başarılı bir tatbikat oldu. Herkese geçmiş olsun. Buradaki amacımız vatandaşlarımızın afetler konusunda bilincini arttırmak. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında, okullarda hatta bina ve sitelerde bu tatbikatlar yapılacak. Bütün amacımız afetler konusunda bilinç oluşturmak."

(ÖNCÜ HABER/AA)