Sağlıkta atılım, Karaca Mahallesi’nde yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezi ile devam ediyor.

Gerçekleştirilen temel atma töreni ile başlayan inşaat yaklaşık 1.250 metrekare alanda gerçekleştirilirken, 812 bin TL’ye ihale edildi.

Temel atma törenine Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, Düzce İGM Başkanı Çiğdem Günal, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.



“Buranın bir hikayesi var”

Bu merkezin kazandırılması aşamasında çokça sıkıntı çekildiğini ifade eden Vali Dağlı, şunları ifade etti:

“Buranın bir hikayesi var. Öncesinde burada belediye ile baya bir uğraştık. 2-3 sefer buraya kendim geldim. Arsa olmadan olmuyor. Arsa sorununu çözmemiz gerekiyordu. Ama sağ olsun, muhtarımız ve vekilimiz uğraştı. Bundan sonra Beyciler’e ve Koçyazı Mahallesi’ne gitmek zorunda kalmayacaklar. Burada hemen merkezde, sağlık hizmetinden faydalanabilecekler.”

Konuşmasının devamında merkezin kazandırılması için vaat edilen süreyi soran Dağlı, 6 ayı uzun bulduğunu belirterek, projenin hızlandırılmasını söyledi.



“Burası bizim için çok kıymetliydi”

Temeli atılan merkezin yaklaşık bir yıllık bir süreçle hayata geçirildiğini belirten Milletvekili Keşir, şu şekilde konuştu:

“Yatırım planına aldığımız sağlık tesisleri içerisindeydi. Arapçiftliği ve burası bizim için çok kıymetliydi. Muhtemelen 4 ay içerisinde burayı tamamlayacağız. Kar kış basmadan burayı açalım istiyoruz. 5 bin kişilik bir nüfus önemli. Özellikle ilk basamak olan sağlık hizmeti ile merkeze olan yoğunluğun azalmasını bekliyoruz.



“5 bin kişiye hitap edecek”

Sağlık hizmetinden 5 bin kişinin faydalanacağına dikkat çeken Milletvekili Yılmaz ise şunları kaydetti:

“Öncelikle bu tesisimizin hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Sağlık sektörü önemli bir branş. Bu branşı 5 bin kişiye hitap edecek şekilde mahallemize kazandıran, başta il müdürümüz Yasin Yılmaz bey olmak üzere, bu işte emeği geçen Sayın Vali’mize ve tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.”



“En kısa sürede de hizmete sunmuş olacağız”

İnşaatın en kısa sürede bitirilmesini hedeflediklerini belirten İl Sağlık Müdürü Yılmaz ise ifadelerinde şunlara değindi:

“Sağlık Bakanlığı olarak, Sayın Vali’mizin koordinasyonunda Düzce ilimizde yeni bir temel atma töreni ile bir aradayız. 5 bin kişinin bulunduğu bu bölgede, bizim makro planımızda, yeni bir sağlık tesisinin inşaatına bugün başlayacağız. En kısa sürede de hizmete sunmuş olacağız.”

4 bin 128 nüfuslu mahallede, Koçyazı Mahallesi’nde bulunan aile sağlığı merkezini kullanan vatandaşların, bu proje sonrasında devamlı olarak sağlık hizmetine ulaşması hedefleniyor.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU