Düzce’de sağlık sistemi ile ilgili şikayetler zincirine yeni bir halka daha eklendi. Bu kez tepkilerin odağına Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yerleşti.

Gelen kısa sürede gidiyor

Hastanede yıllardır kalıcı bir çene uzmanın olmaması bu alanda rahatsızlık yaşayan vatandaşların sıkıntılı bir süreç yaşamasına neden oluyor. Hastaneye atanan son ortodontistin de pandemi öncesi 2 yıl bile görev yapmadan istifa edip gitmesi hastaların ‘Bolu’ya başvurun’ cevabıyla sık sık yüzleşmesine yol açtı.

Hastanede uzun süredir çene cerrahisi bölümünde doktor olmaması ve bu alana giren hastaların başta Bolu Abant İzzet Baysal Diş Hastanesi olmak üzere farklı illere yönlendirilmesi vatandaşı adeta çileden çıkarttı.

2020 yılının şubat ayından beri diş rahatsızlığı yaşayan ancak tedavi olmak umuduyla gittiği hastaneden her defasında geri döndürülerek farklı illere yönlendirilen bir hasta, Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı (0542 767 1881)’na gönderdiği mesajda hastanenin gerekli olan donanıma sahip olmadığını ve yaklaşık bir buçuk yıldır diş sıkıntısı çektiğini belirtti.

1.5 yıldır tedavi yok, aynı cevap var: “Bolu’ya gidin”

Düzce iline neden çene cerrahı atanmadığını sorgulayan tepkili vatandaş şu ifadelere yer verdi:

“Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile ilgili benim gibi tüm Düzceliler’in ortak bir yarasına değinmek istiyorum. Kök dişimin biri çürüdü ve kırılarak düştü ama kökü hala duruyor. Ara ara diş ağrısına neden oluyor. Bu yüzden şubat 2020 yılında bu hastaneye randevu alarak gittim ve muayene sonucu diş cerrahinin muayene ve ameliyat etmesi gerektiği ancak onun çekebileceğini bildirdiler. Ama çene cerrahinin izinde olduğunu ortalama 40 gün sonra geleceğini belirttiler. İstersem Bolu’ya gidebileceğimi bildirdiler. Pandemi patlak verdi ve diş hastaneleri de kapandı. “

“Bunun ayıbı herkese yeter…”

Uzun süredir hastanede bir çene cerrahının bulunmamasından dolayı yaşadığı mağduriyeti dile getiren vatandaş, “O gün bu gündür Düzce’de diş hastanesinde 1 çene cerrahının bulunmamasın ayıbı da siyasetinden tutun da tüm yetkilisine kadar hepsine yeter de artar bile. 17 Ağustos 2021 saat 10:58 itibari ile hastaneyi arayarak bilgi aldım. ‘Hala ataması beklenen bir cerrah söz konusu değildir.’ Dediler.” ifadelerine yer verdi.

“Mağduriyetimizin dile getirilmesini sesimiz olmanızı istiyoruz”

Mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini isteyen vatandaş, “Yüz binlerin yaşadığı bir ilde tek bir cerrah olmadığı için Bolu’ya veya diğer illere gitmesi reva mı? durumu olan var olmayan var burası da ayrı bir mesele… Bir vatandaş olarak mağduriyetimizin dile getirilmesini sesimiz olmanızı rica eder. Başarılar dilerim…” cümlelerine yer verdi.

Olan vatandaşa oluyor

Öte yandan Türkiye’de az sayıda bulunan ortodontistlerin kazancın daha fazla olması nedeniyle devlet hastanesi bünyesinde çalışmak yerine özel hastane ve kliniklerle işbirliği yapmayı tercih ettiği biliniyor. Düzce’de göreve başlayan uzmanların kısa sürede ayrılması ve yerine atama yapılmamasının ceremesini de vatandaş çekiyor.