Bahçeşehir 2. bölgede yaşayan vatandaşlar yol kenarında yığılı bir şekilde günlerdir toplanmayı bekleyen çöplerden şikâyetçi oldu.

Budama yapılan ağaç dalları ile sökülen otların gelişigüzel şekilde etrafa saçıldığı alanda ortaya çıkan kirlilik kadar çirkin görüntü de ‘Bahçeşehir’e yakışmıyor’ dedirtti.

Bilindiği gibi eski adı Kalıcı Konutlar olan bölgede Düzce Belediyesi’nin yeni kurduğu Bahçeşehir A.Ş. ile site yönetimleri çevre düzenlemesinden sorumlu oluyor. Belediyenin şirketi ya da site yönetimine dahil olmayan apartmanların sakinleri ise kendi aralarında topladıkları ücretlerle gerekli düzenleme çalışmasını yürütüyor. Şikayet konusu olan alandan kimin sorumlu olduğu bilinmezken, günlerdir bu çöplüğü andıran manzaraya karşı duyarsız kalınması ‘Yazık’ dedirtiyor.

0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp İhbar Hattı’na bölgede yaşayan vatandaşların gönderdiği görüntülerde budanan yeşilliklerin artık kurumaya yüz tutması ‘Duyarsızlık daha ne kadar devam edecek?’ sorusunu akıllara getirdi.

Öte yandan Düzce nüfusunun önemli bir kesimin yaşadığı, doğal güzellikleri olan bir bölgenin sık sık çevre kirliliği ile gündeme gelmesi yaşadığı alana sahip çıkan vatandaşları üzüyor. İnsan eliyle kirletilen ortak alanlara Düzce Belediyesi’nin sahip çıkarak, şehir merkezinde olduğu gibi çöpten arındırılması yapması isteniyor.

İhbar hattımıza gönderilen mesajda, kurumuş ot yığınlarının artık temizlenmesini isteyen Bahçeşehir sakinleri, “Kalıcı Konutlar’da çöp yığınları ne zaman kalkacak? Yaklaşık on gündür bu çöpler duruyor, haber yaparsanız belki kaldırırlar.” ifadeleriyle haberimizin bu önemli soruna çare olmasını diledi.