Yeni Tip Kovid-19 döneminde alınan kilolar, bazı vatandaşlarda büyük bir sorun haline geldi. Düzce’de aktarlar, aldıkları kilolardan doğal yollarla kurtulmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline geldi. Furkan Aktar satış sorumlusu Hayri Tütüncü, pandemi döneminde en çok rağbet gören doğal ürünlerin kilo verdirici ve ödem attırıcı doğal ürünler olduğunu ifade etti. 

“Vatandaşlar kilo vermek için doğal ürünlere yöneldi”

Konu ile ilgili Öncü Haber Mikrofonuna konuşan Tütüncü, “Pandemi döneminde en çok hazır gıdalar tüketmeye başladık. Vücutta ödem, yağ tarzı şeyler çok oluyor biliyoruz. Kişiler kilo vermeye de ihtiyaç duyuyor. Bağışıklığı güçlendirmek adına da en çok Propolis kullanımına çok sık önem veriyorlar. Propolis arının salgılamış olduğu doğal bir antibiyotiktir. Bunu düzenli olarak kullanabiliyorlar. Kullanım şekli olarak genelde Suya ya da meyve suyuna damlatılarak kullanılıyor. Ayrıca Vücuttan ödem attırmak, iltihap kurutucu olarak da kiraz sapı, mısır püskülü ve Avokado yaprağı gibi bitkilerin karışımı ile oluşan bitki çaylarımız bulunmakta. Bunları da gün içerisinde sabah akşam aç karına tüketerek vücuttaki ödemi ve iltihabı atabilirler. Bunların yanı sıra vücuttaki yağıda yakmaya yarıyor” diye konuştu.

“Bağışıklığı güçlendiren doğal ürünlerde rağbet görüyor”

Düzce’de vatandaşların salgına karşı bağışıklığı güçlendirici doğal ürünlere de yoğun şekilde rağbet gösterdiğini kaydeden Tütüncü,  “Bağışıklık güçlendirici olarak ilk akla gelen arı sütü, bal, polen gibi bu üçlü karışım hem doğal ve zengin hem de antibiyotik ve bağışıklığı güçlendiren ürünler. Ayrıca son zamanlarda popüler olan udi hindu bitkisi var. Hem vücuttaki bağışıklığı hem akciğerleri kuvvetlendiriyor. Aynı zamanda udi hindu yağı kolay kullanıldığı için daha çok satılıyor.

Gıda da en çok satılan ürünümüzdür. Bununda kullanımı genelde suya ya da meyve suyuna damlatılarak kullanılıyor. Bununda kullanımı bağışıklığı güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.         

HABER: Savaş ARI