İHA-SİHA’larla Türkiye’yi savunma alanında dünyada üst sıralara taşıyan BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, geçtiğimiz hafta sonu ailesiyle birlikte Düzce’nin doğal güzelliklerinden Pürenli Yaylası’nı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olan Bayraktar’a, eşi Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve çiftin kızları Canan Aybüke de eşlik etti. Bayraktar’ın Pürenli Yaylası’ndan paylaştığı fotoğraflar binlerce beğeni aldı.

“ÇÖPLERİ GÖRMEK ÜZÜCÜYDÜ”

Paylaşımında “Evimizde yere atmayı düşünemeyeceğimiz çöpleri yer yer buralarda görmek çok üzücüydü. Birkaç adımlık mesafelerde kamp ateşi kalıntıları keza... Emek verilmiş bir sanat eseri gördüğümüzde zarar vermemek için gösterdiğimiz özenin çok daha fazlasını hak ediyor bu güzellikler” sözleriyle gördüğü manzarayı eleştirmiş ve doğaya sahip çıkma çağrısı yapmıştı.

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ

Bayraktar’ın sözleri üzerine Düzce Valiliği harekete geçti. Vali Cevdet Atay’ın talimatıyla Düzce’nin yaylalarında tüm kamu kuruluşlarıyla temizlik kampanyası başlattıldı. Bu kapsamda ilk temizleme işlemi de dün yapıldı. 

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Düzce Valiliği resmi sosyal medya hesaplarından, “Biz temizledik. Lütfen çöplerinizi çevreye ve doğaya bırakmayın. Tüm vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” sözleriyle vatandaşlara doğayı korumaya çağırıldı.

Valiliğin resmi hesaplarından yapılan paylaşımda Selçuk Bayraktar da etiketlenerek bilgilendirildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN