Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, Poliklinikler servisinin girişinde, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Düzce İl Temsilciliği tarafından düzenlenen basın toplantısında geçtiğimiz gün sağlık personellerinin maruz kaldığı şiddet olayı hakkında açıklama yapıldı.

Sendikanın Genel Merkez MYK Üyesi Pınar İçel Çepe tarafından yapılan basın açıklamasında, yaşanan şiddet olaylarının çokluğuna ve sıklığına dikkat çekildi. Açıklamalarına cezaların caydırıcı olması gerektiğine dikkat çekerek devam eden Çepe, çözümünse eğitim ve bilgilendirme ile olacağının dile getirdi.


“Birileri dövsün, birileri sövsün diye yetiştirmedi”

Sağlık hizmeti sunmak için çalışan insanların, şiddet olaylarıyla karşılaşmasını eleştiren Çepe şu ifadeleri kullandı:

“Anne ve babalarımız, birileri dövsün; hocalarımız, birileri sövsün diye yetiştirmedi bizleri. Bizler sadece herkese eşir, nitelikli sağlık hizmeti sunmak için yetiştirildik. Daha birkaç gün önce Turgutlu’da, dün Düzce’mizde, belki bugün başka bir ilde, devamlı şiddete maruz kalan biz, sağlık emekçiler, ‘bu duruma son verilmeli’ diyoruz.”



“Beklentimiz ceza değil”

Hemen her gün şiddete maruz kaldıklarını ifade eden Pınar İçel Çepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yasa koyucu tarafından yapılan şiddete karşı cezalar hala tam olarak yeterli olmadığı açıkça ortadadır. Cezalar, caydırıcı olmalıdır. Ancak bizim beklentimiz ceza değil, eğitimle bilgilendirme, halkımızın sağlık emekçisine daha duyarlı, empati kuran, bizlerin de insan olduğu bilincinde ve bizlerin de yorulabileceği düşüncesiyle yaklaşmasıdır.”


“Şiddete dur diyelim”

Şiddet gördüklerinde ve hizmet vermeyi kestiklerinde daha fazla insanın mağdur olduğunu vurgulayan Çepe açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Lütfen sağlık ve eğitim vaşta olak üzere, tüm kurum ve kuruluşlarda, evde, sokakta, özetle yaşamın her alanında şiddete dur diyelim. Güzel ülkemizde, güzel ilimizde; kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde yaşayalım. Şiddetin kimseye bir şey kazandırmayacağı gibi mağduriyetlere sebebiyet verdiği de unutulmamalıdır.”

SES Genel Merkez MYK Üyesi Pınar İçel Çepe, ‘bu son olsun’ çağrısında bulunarak sözlerini tamamladı.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU