Yeni tip koronavirüs salgınında durdurulamayan artışın ardından yeni tedbir ve kısıtlamalar gündeme geldi. Bu kapsamda Koronavirüs Bilim Kurulu, Ramazan’da alınabilecek ek tedbir ve kısıtlamalar gündemiyle dün toplandı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, toplantının ardından Ramazan ayında bazı tedbir ve kısıtlamaların masada olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etti; Ramazan'da dinlenerek tedbirlere uymayı söylemişti. Bilim Kurulumuz da bu yaklaşımda bulundu. Ek tedbirler konusunda alternatifli önerileri yarın yapılacak Kabine toplantısında sunacağız. Sizlerin söylediği farklı olabilir ama toplumun psikolojik ekonomik yapısı da var. Bunların hepsi gözetilerek karar alınmış olur" diyerek bazı yeni kısıtlamaların sinyalleri verdi.

Bu açıklamaların ardından gözler bugün saat 15.00’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısına çevrildi. Toplantının ana maddesinin salgınla mücadele olacak. Sağlık Bakanı Koca, kabine üyelerine koronavirüsle mücadelede gelinen son durumla ilgili bir sunum gerçekleştirerek Bilim Kurulu’nun tavsiye kararlarını aktaracak.

Toplantının ardından kameralar karşısına geçecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştireceği ulusa sesleniş konuşmasında alınan yeni kararları kamuoyuyla paylaşacak.

HABER:M.KİLELİ