Son bir yıldır hayatın her alanını etkilemeye devam eden yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede ‘yerinde karar’ dönemiyle geçilen normalleşme sürecinde bir ay geride kalırken günlük yeni vaka ve vefat sayıları yeniden salgının zirve yaptığı aralık ayı sevilerine ulaştı. Salgının yayılımını önlemek için yeni tedbir ve kısıtlama kararları da gündeme geldi. Hal böyleyken Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün koronavirüs ana gündemiyle toplanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantı saat 15.30’da başlayacak. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca salgında son duruma ilişkin kabine üyelerine sunum yapacak. Koca, Bilim Kurulu’nun tavsiye kararlarını da kabineye aktaracak.

Bilim Kurulu'nun 25 Mart'ta yaptığı toplantının çıktılarının masaya yatırılacağı toplantıda, günlük 30 bin sınırına dayanan vaka sayılarındaki artışın nedenleri, atılması gereken adımlar değerlendirilecek. Salgınla mücadelede en önemli silah olan aşılamada son durum da kabinenin gündeminde olacak. Türkiye'nin aşı tedarikinde geldiği son nokta, yerli aşı çalışmaları, tam normalleşmeye geçiş takvimi gibi başlıklar ele alınacak. Yaklaşan Ramazan ayında atılabilecek adımlar konuşulacak.

Kabine’den vaka sayılarının düşürülmesi ve salgının kontrol altına alınabilmesi için yeni tedbir ve kısıtlama kararları çıkması beklenirken toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan millete sesleniş konuşması yaparak alınan kararları açıklayacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN