Yeni tip koronavirüse karşı haziran ayında 20 yaş üstü tüm vatandaşların aşılanması hedefi kapsamında yurt genelinde aşı seferberliği tüm hızıyla devam ediyor.

1 Haziran öncesi 55 yaş üstünde olan takvim 40 yaşa kadar düşürülürken, SGK kaydı olan tüm işçi ve memurlar için de sistemin açılmasıyla dün 13 Ocak’ta başlayan aşı seferberliğinde 1 milyon 240 bin doz uygulama ile gün rekoru kırıldı.

Düzce’de de BioNTech firmasından temin edilen aşılar için gerekli donanımların sağlanmasıyla tüm hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde oluşturulan aşı odalarında uygulamaya başlandı.

DÜZCE'DE YENİ GÜN REKORU KIRILDI

Aşı tedarikinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle aşılamanın dibi gördüğü günlerde Düzce’de günlük 800’ün altını gören aşı seferberliğinde 15 Haziran itibariyle en yüksek sayıya ulaşıldı. Salı günü il genelinde 6 bin 501 kişi aşılanırken, Düzce’de aşı olanların toplam sayısı da 100 bini geçti.

Saat 11.25 itibariyle Düzce’de uygulanan toplam aşı dozu sayısı 171 bin 784 oldu. 1. Doz aşısını olanların sayısı 101 bin 945 olurken, 69 bin 839 vatandaşa da her iki doz uygulaması yapılarak aşı süreçleri tamamlandı.

YENİ YÖNTEMLERLE AŞILAMA DAHA DA HIZLANACAK

Toplum bağışıklığının sağlanması için her 100 kişiden en az 70’inin aşılanması gerekirken aşı takviminin güncellenmesinin yanı sıra yeni uygulama yöntemleriyle de aşılamanın daha da hızlanması sağlanacak.

Organize sanayi bölgeleri için oluşturulacak olan Mobil Aşı Timleri, fabrikaları gezerek aşı olmak isteyen vatandaşların uygulamasını sağlık kuruluşuna gelmelerine gerek kalmadan işyerinde yapacak.

Öte yandan aşı randevu sisteminde de bugünden itibaren yeni bir dönem başladı. Gün içinde randevu, gün içinde aşı uygulamasıyla artık vatandaşlar randevu aldıkları gün aşı olmaya gidebilecekler. Bakan Koca, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Randevu alın, aşınızı vakit kaybetmeden yapalım" sözlerine yer verdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN