Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Biyolojik Çeşitlilik İzleme Projesi, Efteni Gölü Yönetim Planı faaliyetleri kapsamında Düzce’deki endemik bitki türlerini izleyerek, alandaki yoğunluklarını tespit etme çalışmalarını yürütüyor.

Bu kapsamda yapılan incelemelerde Gölyaka ilçesi Güzeldere Şelalesi yolu üzerinde yetişen ve sadece Düzce'ye özgü endemik bitki 'peygamber Çiçeği ‘nin Haziran ayı itibariyle çiçek açtığı görüldü.

BÖLGE KORUMA ALTINA ALINDI

Horoz Kaya mevkiinde kayalık ve açık alanda bulunan ve sadece Düzce’de yetişen Peygamber Çiçeği ’nin bulunduğu bölge koruma altına alındı.

GÖRENLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Toptepe ile Güzeldere Şelalesi arasındaki Horoz Kaya mevkiindeki kayalık ve açıklık habitat alanlarda bulunan ve sadece Düzce’de yetişen Peygamber Çiçeği, sarı renkli çiçekleri ile görenlerin ilgisini çekiyor.

TURİZM’E KAZANDIRILACAK

Geçtiğimiz senelerde tespit edilen çiçek için yol güzergâhı değişmişti. Koruma altında ki çiçek, açtığı sarı renkli çiçekleri ile görenleri mest ederken gerekli çalışmalar sonucunda, yalnızca Düzce’de yetişmesi sebebiyle turizme kazandırılacağı bilgisi paylaşıldı.