Çilimli'ye bağlı Esenli Köyü'nde ortaya çıkan kanser vakaları köylüleri tedirgin ederken, konunun haber merkezimiz tarafından gündeme getirilmesi yetkilileri harekete geçirdi.  Kanser konusunda vatandaşları bilgilendirmek için ilçeleri gezen Düzce İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne ait Gezici Sağlık Aracı rotasını Esenli Köyü'ne çevirdi.

Bulaşıcı Olmayan Hastalık Programları  ve Düzce Kanser Erken Teşhis,Tarama Ve Eğitim Merkezi (KETEM)  işbirliği ile hazırlanan Mobil Sağlık Aracı  köyde vatandaşlara kanserde erken tanının önemini anlattı ve  araç içinde vatandaşlardan çeşitli numuneler  aldı.

Köyde ölümlerinin genelinin kanserden kaynaklı olması nedeniyle endişeli olan köy sakinlerinin, Gezici Sağlık Aracına yoğun ilgi gösterdiği göze çarptı.

Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Düzce Şube Müdürü Dr. Semra Metin, köydeki uygulama hakkında bilgi verdi  ve erken tanının önemine vurgu yaptı.

Metin, “Kanser taraması için bugün Esenli köyünde bulunuyoruz. Kadınlarda Meme kanseri ve Rahim Ağzı kanseri, erkeklerde ve kadınlarda da tekrar Bağırsak kanseri araştırması yapıyoruz. Tek tek köyleri gezip halkımızı bilinçlendirip, taramalarımıza devam ediyoruz. Halkımızı erken teşhisin ne kadar önemli olduğu konusunda bilgilendiriyoruz. Erken teşhis ile gerekli tedaviler daha çabuk yapılıyor ve hayat kurtarıyoruz” diye konuştu.

Haber;S.KAŞKIR