Çakırlar Mahallesi’nin içerisinde bulunan tavuk çiftliğinden mahalle sakinleri şikayetçi. Mahalle içerisinde oluşan kötü kokudan dolayı  mahallenin yaşanamaz bir hale geldiğini belirten  vatandaşlar, belediyenin bu konudaki ilgisizliğinden dert yandı.


Öncü Haber mikrofonlarına konuşan mahalle sakinleri, mahalle içerisindeki tavuk çiftliğinin yasak olduğunu ve bu konuyu belediye yetkililerine bildirdiklerini ifade ettiler.  Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ nün seçimden önce mahalle sakinlerine bu konuyu çözecekleri sözünü verdiğini belirten vatandaşlar seçim sonrası bir gelişme olmadığını ifade ettiler. Belediye zabıta ekiplerinin tavuk çiftliğine gelip herhangi bir işlem yapmadan gittiğini söyleyen mahalle sakinleri, Düzce Belediyesi yetkililerinden bu sorunu çözmesini istedi.
 



“Şikayet ediyoruz ama bir geri dönüş alamıyoruz”

Yıllardır bu kokuyu çektiklerini söylen vatandaş şunları şöyle konuştu: “20 yıldır bu kümes burada duruyor. Her gün koku var. Çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Bu çiftlik mikrop yayıyor. Sineklerden geçilmiyor burada. Bahçeli evde oturuyorum ama kötü kokudan dolayı bahçeye çıkamıyorum. Şikayet ediyoruz ama bir geri dönüş alamıyoruz. Faruk Özlü’nün kendisine de şikayet ettik ama bakarız dedi geçiştirdi bizi.  Bize bu kokuyu çektirmek zorunda bırakıyorlar. Şehircilik planında yok böyle bir şey. Kimsenin ilgilendiği yok bizimle. Senelerdir burası böyle. Düzeltilecek dediler, kaldıracağız dediler fakat hiç bir şey yapmadılar. Yetkililere bilgi verdik. Belediyeye, zabıtaya bildirdik fakat hiç bir şey olmadı. Belediyeden geldiler kokuyu tespit ettiler fakat yine hiç bir şey yapmadılar.”
 



“CHP’li olsaydı burası çoktan kapatılmıştı”

Öncü Haber mikrofonlarına konuşan mahalle sakinlerinden Osman Çakıroğlu şunları belirtti:  “Bu tavuk çiftliğinin sahibi CHP’li olsaydı burası çoktan kapatılmıştı. Buranın sahipleri bazı kişiler ile görüşüp buranın kapatılmasını engelliyorlar. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü mahallemize geldiğinde sordum kendisine. Bu tavuk çiftliğinin kapatılması ile alakalı. Ama çiftliğin sahibi yanında olduğu için kaçamak cevaplar verdi, bakacağız dedi. Çıkıp açıkça bir şeyler söyleyemedi.”


 
 
“32 ailenin imzasını topladık”
Tavuk çiftliğinin kapanması için imza topladıklarını belirten vatandaşlar şunları söyledi: 32 ailenin imzasını toplayıp yetkililere verdik. Ama bir geri dönüş alamadık. Sonuç nereye gidecek bilemiyoruz. Kaba kuvvete doğru gidecek gibi görünüyor. Duysun bu yetkililer. Buradaki olay kaba kuvvete gidecek. Bu kokuda duramıyoruz artık. Artık çaremiz kalmadı çaresiz kaldık. Belediyeyi aradık gelin bakın diye, belediyede zabıtayı yönlendirdik zabıta ne zaman gelir bilemiyoruz dediler.
 



“Zabıta geliyor iki tavuk verip gönderiyorlar”
İnsanların kokudan dolayı hasta olduğunu belirten mahalle sakinleri şunları söyledi: İnsanlar burada hasta oldu. Ben çocuğumu dışarı çıkartamıyorsam, ben çıkıp  bahçemde rahatça gezemiyorsam ben burada neden yaşıyorum. Belediyeye vergi veriyoruz. Neden veriyoruz ? Artık zor sabrediyoruz. Tavuk çiftliğinde çalışan işçilere de sorduk. Biz şikayet ediyoruz zabıta gelip kontrol ediyor mu diye. İşçiler bize, boşuna şikayet ediyorsunuz zabıta geliyor iki tavuk veriyoruz gönderiyoruz diyorlar. Defalarca söyledik. Buranın sahibi çok zengin birisi. Bu kişiden insanlar korkuyorlar. Ama biz katlanamıyoruz. Ben torunumu kapıma çıkaramıyorum. Evimize bahçe yaptık ama oturamıyoruz burada. Kokudan dolayı bütün mahalleli şikayetçi.