Düzce, Amerikan Beyaz Kelebeği'nin ardından bu kez sinek istilası ile karşı karşıya! Şehrin her yanını saran kara ve sivri sinekler vatandaşa kapı-pencere açtırmıyor!



Halkın sesine kimse kulak vermiyor!

Haftalardır sinekler yüzünden çile çeken halkın sesine kimse kulak vermiyor! Özellikle köyleri basan kara sineklerin ilaçlama yapılmaması yüzünden giderek sayıları artarken, köylüler resmen eziyeti yaşıyor. Sıcak havalarda sinekler nedeniyle kapı açamaz hale geldiklerini belirten tepkili vatandaşlar, bunca şikayete rağmen soruna çözüm getirilmemesine isyan etti.



Haşere istilasına duyarsız kalınıyor

Manşet Whatsapp İhbar Hattı (0 538 633 27 27)'nı adeta ihbar yağmuruna tutan sinek mağduru Düzceliler, haşere istilasına duyarsız kalındığını savundu.

Merkeze bağlı Ozanlar ve Yeni Taşköprü köylerinde yaşanan sinek eziyetine ilişkin fotoğraflar sorunun ciddiyetini gözler önüne serdi.



Dehşete düşüren manzara

Yüzlerce sineğin basması nedeniyle ortaya çıkan manzarada, bir evin balkonunun sineklerin istilasına uğradığı görülüyor. Duvarlar, camlar ve zemin kara sineklerden adeta görünmüyor.

Sinekler yüzünden evlerini bile havalandıramadıklarını belirten köylüler, "Köyümüzün her tarafını kara sinek bastı. Özel idare de ilaçlama yapmıyor. Sinekler evlerin etrafını kaplamış durumda. Kendi imkanlarımızla ilaçlama yapıyoruz ana yetersiz geliyor. Toplu ilaçlama ihitayacı var. Yetkililerden yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.  



"Hasta olmaktan korkuyoruz"

Sıcak havalarda hortlayan sinekler nedeniyle hasta olmaktan korkan vatandaşlar yetkililerden yaşanan bu soruna çözüm bulmalarını istiyor.



Özel idareden ses yok

Diğer taraftan özel idareden ilaçlama desteği gelmeyince il ve ilçe belediyelerinin yolunu tutan sinek mağduru vatandaşlar, köyler mücavir alan dışında olduğu için ilaçlama yapılmayacağı bilgisi verildiğini aktardı. Bazı belediyelerin ise mazot desteği karşılığında ilaçlama desteği verebileceğini bildirdiği kaydedildi.



Haber : C.ÜSTÜNER