Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'la mücadele kapsamında, son yaptırdığı aşının üzerinden 6 ay geçen 50 yaş ve üzeri kişilere yeni hatırlatma dozu randevularını dün itibarıyla e-Nabız sistemine tanımladı.

Bu kapsamdaki kişiler, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevularını alarak hatırlatma dozlarını yaptırabiliyor. Hatırlatma dozu için TURKOVAC, Sinovac veya BioNTech aşılarından biri tercih edilebiliyor.

Uygulamanın başladığı ilk gün randevularını alarak Düzce Atatürk Devlet Hastanesine gelen 50 yaş ve üzeri vatandaşlar aşı polikliniğinde uzun kuyruk oluşturdu.

Konu ile ilgili Öncü Haber Merkezine açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Düzce’de özellikle 50 yaş ve üzeri vatandaşların hatırlatma dozuna yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Koronavirüs salgınında 50 yaş ve üzeri vatandaşların risk grubunda olduğunun altını çizen Yılmaz, aşılama çalışmalarının ise kurban bayramından sonra hız kazanacağını söyledi. Yılmaz, “Hatırlatma Dozu randevularının e-nabız sistemine tanımlanmasının ardından, Düzce Atatürk Devlet Hastanemizde ki aşı polikliniğinde 50 yaş ve üzeri vatandaşlarımız yoğunluk oluşturdu. Biliyorsunuz, hatırlatma dozu randevu ile alınıyor. Bayramdan sonra inşallah aşı çalışmalarımıza daha çok önem vereceğiz” dedi.