İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Kaynaşlı ilçesinde yapımına başlanılan yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu inşaatını inceledi. Kaynaşlı 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin öneminde dikkat çeken Yılmaz, “Ankara ve İstanbul gibi iki metropolün ortası olması, hem de Bolu Dağı ve tünelinde özellikle kış mevsiminde çoklu trafik kazalarının sık yaşanması bölgede olası afetlere karşı hazırlıklı olmak adına İstasyonun önemini arttırmaktadır” dedi.

Söz konusu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonun yapımı tamamlandığında bölgede yaşayan insanların içinde önemli hizmetler vereceğini belirten Dr. Yılmaz, “İlimizdeki mevcut istasyonların sayısını arttırarak, olaylara müdahale noktasında zamanla yarışan sağlık ekiplerimizin çok daha hızlı olay yerine ulaşarak, müdahalede bulunabileceğini ve böylece kaza, afet gibi benzeri olağandışı durumlarda tam donanımlı ekip ve ekipmanlar ile olaya daha hızlı müdahale edeceğiz” dedi.

112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun ihalesinin geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleştirildiğini ve maliyetinin 1.175.000 Tl olduğunu kaydeden Dr. Yılmaz, “Amacımız ilimiz genelinde vatandaşlarımıza sunulan acil sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması ve 7/24 kesintisiz sağlık hizmeti sunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri personelimizin çağdaş standartlarda 112 istasyonlarında daha hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunulmasını sağlamak” diye konuştu.