Artan hasta ve ağır hasta sayıları nedeniyle Düzce’de sağlık çalışanları yoğun bir mesai harcıyor. Bir yandan da hastanelerde yoğun bakım servisleri dahil olmak üzere pandemi servisleri tam kapasiteye ulaştı.

Bunun üzerine harekete geçen Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde bulunan yoğun bakım servislerinin kapasitesini geçtiğimiz günlerde 10’ar yatak arttırmıştı. 

Bu adımın ardından hastanelerde ekipman sıkıntısı yaşanmaması adına bir adım da Sağlık Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, Aselsan tarafından üretilen ve Türk malı olan 10 adet solunum (ventilatör) cihazını Düzce’ye gönderdi.

Salgınla mücadelede güç verecek olan haberi AK Parti Düzce Miletvekili Ayşe Keşir duyurdu. Keşir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 10 adet ventilatör cihazı Düzce’ye geldi. Salgınla mücadelede daha da güçlendik” ifadelerini kullandı.

Düzce’ye ulaşan cihazlar kurumlarının ardından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde koronavirüsle mücadelede hastaların kullanımına sunulacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN