Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Düzce'de her 100 bin kişide görülen COVİD-19 vaka sayısı 22-28 Ocak'ta 592,90, 29 Ocak-4 Şubat'ta 752,88 olarak kayıtlara geçti. Günlük vaka sayısı 400’ün üzerine çıkarken son 15 ayın en yüksek seviyelerine ulaştı. Ölümcül etkisini sürdüren salgın nedeniyle son 8 günde 15 kişi hayatını kaybetti. Düzce’de salgın kaynaklı vefatların toplam sayısı 356’ya ulaştı.

İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, artışını engellemek için gerekli vatandaşların kuralları unutmaması gerektiğini söyledi.

‘En güçlü silahımız aşı’

Vatandaşlarla mücadele ederek daha önceki dalgalanmaların üstesinden geldiklerini vurgulayan Yılmaz, "Öncelikle maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor. Kapalı alanlarda mümkün olduğunca işimizi hızlı halledip kendi kişisel alanlarımıza geçmemiz gerekiyor. Bunun dışında olmazsa olmazımız, en güçlü silahımız aşıda hatırlatma dozlarımızı olalım." diye konuştu.

‘Yoğun bakımdakilerin yüzde 88’i ya aşısız ya aşısı eksik’

Yılmaz, aşılama çalışmalarının devam ettiğini anlatarak, "Turcovac aşımız geldi. Devlet hastanemizde bu aşıya başladık. Yoğun bakım ünitelerinde yatan hastalarımızın yüzde 88'i ya aşılarını olmamış ya da dozlarını tamamlamamış. Lütfen hatırlatma dozlarımızı yapalım." dedi.

‘Evde aşı hizmeti devam ediyor’

Yatalak veya hastaneye gelemeyen hastaların evlerine kadar giderek aşılama hizmeti verdiklerini aktaran Yılmaz, "Köy ve mahallelerde vatandaşlarımızın talep etmesi durumda randevu oluşturarak tekrar aşılamalarını yaparız. Bizim için önemli olan; hatırlatma dozlarımızı yapalım, virüsle olan mücadelemize el ele devam edelim. Bundan sonra gündemimizden koronavirüsü çıkaralım istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Öncü Haber / AA