Düzce’de çevre katliamına son örnek… Merkeze bağlı Kazukoğlu, Çakırlar ile Tokuşlar mahallelerinin ortak kullanım alanı olan karayolları şantiyesinin yanındaki boş arazi, çöp depolama alanına döndü. Boş araziye bırakılan ve içinde evsel atıkların da bulunduğu çöpler, havaların ısınmasıyla çevreye kötü kokuların yayılmasına neden olurken, vatandaşlar çöplerin bir an önce temizlenmesini istedi.

Bir poşet ya da bir çuval değil yüzlerce kiloluk çöp dağının oluşturduğu yol kenarındaki görüntü ‘Pes’ dedirtirken, bu duruma gösterilen duyarsızlık ise ‘Yine bir Düzce gerçeği’ yorumlarına neden oldu.

Çöplerin bırakıldığı boş araziyi telefonları ile görüntüleyip Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na gönderen vatandaşlar, “Bu konuyla ilgili Düzce Belediyesi’ne defalarca şikayette bulunduk. Beyaz Masa’yı defalarca aramamıza rağmen, bu çöp sorunu ile ilgilenen olmadı.” dedi.

Çöplerin kim veya kimler tarafından bırakıldığı bilinmezken, alanda Kazukoğlu, Çakırlar ve Tokuşlar mahallesi sakinlerinin hayvanlarını otlattığı bildirildi.