1 Aralık Dünya AIDS günü nedeniyle “Ülkemizde ve ilimizde bu konuda son durum nedir?” ve “Ne gibi çalışmalar yapılıyor?” sorusunu sorduğumuz Sağlık İl Müdürü Dr.Ersin Şimşek 24 yılda ülkemizde vaka sayısının 2554 olduğunu ilimizde ise önemli bir sorun yaşanmadığını açıkladı.
Dünyada AIDS virüsünden ilk can kaybının 1985 yılında meydana geldiğini ve o yıllarda dünyayı kasıp kavuran bu virüs nedeniyle ülkemizde kısa sürede tedbirlerin alındığını ve bu ciddi tedbirler sonucunda ülkemizde çok önemli bir sorun yaşamadığını söyledi.
Bu virüsün ülkemizde daha çok yurt dışında ticari seks işcilerinin taşıyı hastalar olarak ülkemize gelmesiyle birlikte bir artış meydana geldiğini söyledi.

Ülkemizde AIDS vakalarının % 69 unun erkek % 31 kadın olduğuna dikkat çeken Şimşek, 2008 sonu itibariyle 2554 vaakanın meydana geldiğini bu rakamların resmi sağlık kuruluşlarından alınan rakamlar olduğunu ayrıca hastalığın sağlık kuruluşlarının dışında tedavi yöntemlerine başvuran ve resmi kayıtlarda yer almayanlarla bu rakamın artış göstereceğini ayrıca sadece cinsel ilişkiyle değil pek çok vakanında bu virüsü uyuşturcu kullanırken bulaştığınında tesbit edildiğini söyleyen İl Müdürü “Tüm dünyaya hızla yayılan bu virüse karşı alınan tedbirler tüm sağlık kuruluşlarında yapılan kan taramaları ayrıca evlilik öncesi testlere dahil edilmesi bu tür tedbirlerde virüsün yayılmasını büyük ölçüde önledi.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr.Ersin Şimşek AIDS virüsünden korunmanın yolları konusunda bu bir halk sağlığı konusu olduğu, bireyselliğin yanında bu insanlarında dışlanmaması gerektiğini söyledi.