Yığılca İlçesi Hocatman Köyü'nde 1992 yılında yaşanan heyelan köyde yaşanan bazı vatandaşların hayatını etkiledi. Hem de 17 yıldır vatandaşlar heyelanın izlerini yaşamaya devam ediyor. Heyelandan zarar gören 11 hane için, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca oturulmaz raporu verilerek aynı mevkideki Belen Mahallesi'nde 11 hanelik konut yapımına başlanmış ve her hane için 21 bin TL'lik kredi ayrılarak hak sahiplerine inşaatları karşılığı bu krediler verilmişti. Ancak inşaat için tahsis edilen arazi üzerindeki kaba inşaatı biten konutlarda su bağlantısı olmadığından inşaatlar 17 yıldır tamamlanamadı ve o tarihten bugüne kadar heyelan mağduru vatandaşlar oturulmaz raporu verilen evlerde üstelik bir göz odada 6- 7 kişi yaşamını sürdürmek zorunda kaldı.
Heyelan mağduru Nurettin Çay ve diğer vatandaşlar su olmaması nedeniyle Köy Muhtarı'na başvurdu.

Bu konudaki çözüm arayışlı müracaatlarından da bir sonuç alamadıklarını söyleyen vatandaşlar “Defalarca Köy Muhtarı'na söyledik ilgilenmedi. Yığılca Kaymakamlığı'na 2 kez yazılı, bir kez de sözlü olarak müracaat ettik. Kaymakamımız ' Muhtarı getirin' diyor ama Köy Muhtarı da gelmiyor.” dedi.

Belen Mahallesi'nde yapımına başlanan konutların su alınması gereken kaynağa mesafesi 600 metre gibi çok kısa mesafede olmasına karşın bu kadar uzun zamanda çözüm için adım atılmaması vatandaşların mağduriyetinin katlanarak artmasına neden oluyor.

Vatandaşların 17 yıl önceki heyelandan ağır hasar görerek etkilenen konutlarda korku içinde sürdürdükleri yaşam ise içler acısı ve insanlıktan uzak durumda.
Heyelan mağdurları Mustafa Gümüş, Yusuf Çay, Ali Çay, Nurettin Çay, Abdullah Alkan, Ali Alkan, Seyit Uğurlu, Muhammer Yerlikaya, Halil Duman, Remzi Duman, Muharrem Ertürk ise son çare olarak “ Yığılca yetkilileri bizimle ilgilensin. Düzce Valiliği sesimizi duysun” diyor ve mağduriyetlerine çözüm arıyor.