Hizmete başladığından bu yana sık sık Düzce'ye de gelerek bir çok hastanın hayatının kurtulmasını sağlayan hava ambulansının maliyeti açıklandı.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 17 ambulans helikopterle bugüne kadar 2 bin 300 kişinin hayatının kurtarıldığını hatırlatarak, bu helikopterlerin bir saatlik uçuş bedellerinin 4 bin 995 EURO olduğunu bildirdi.
Akdağ, 2008 yılında 5 yıllık için yapılan 134 milyon 865 bin Avro bedelli ihale sonucu Koçoğlu Girişim Grubu'ndan 17 adet hava ambulans helikopteri kiralandığını hatırlattı. Her bir helikopterin uçuş saati ücretinin 4 bin 995 EURO olduğunu kaydeden Akdağ, "Bu güne kadar toplam 3 bin 867 saat uçulmuştur. Yüklenici firmaya ön üç hak ediş tutarı olarak 23 milyon 27 bin 463 EURO ödenmiştir. Ambulans helikopterlerle bugüne kadar 2 bin 300 civarında vatandaşın hayatı kurtarılmıştır. Devletin kaynakları bu ihalede en ekonomik şekilde kullanılmıştır." dedi.
Bilindiği gibi Düzce şehir stadına sık sık iniş yapan ve acil hastaları alarak başka kentlerdeki sağlık kuruluşlarına götüren ambulans helikopterler sayesinde hastalara daha kısa sürede müdahele edilme imkanı yakalanıyor.