MEVZUATA AYKIRI SATIŞA 70 BİN LİRA CEZA

2013 yılı Ağustos ayında yaptıkları faaliyetleri değerlendiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 228 bin liralık mera ıslah ihalesi yapıldığını söyledi. Çilimli Alacamescit ve Arımeşe köyleri, Gölyaka Açma Köyü ile Gümüşova Yakabaşı köylerinde yapılacak mera çalışmaları için ihale yapıldığını söyleyen Kabaoğlu, ihaleyi alan firmanın çalışmalara başlandığını ve mera alanlarında ihata, sundurma, otlama parseli ve örtü temizliğinin yapılacağını ifade etti.

Yaz aylarında Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısına karşı 63 köy ve bir belde de 10 gün süre ile çalışma yapıldığını söyledi. Ayrıca ilde 1.198 adet büyükbaş hayvana kulak küpesi takıldığını ve küpe taktırmadığı için 1 işletmeye 639 lira idari para cezası verildiğini belirtti.

Ağustos ayı içerisinde il genelinde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim iş yerlerinde 280, yem satışı yapan iş yerlerinde 8 olmak üzere 288 adet denetim yapıldığını söyleyen Kabaoğlu, mevzuata aykırı üretim ve satış yapan 9 firmaya 70.402.00 lira idari para cezası uygulandığını sözlerine ekledi.

 

Haber: C. ÜSTÜNER