Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu Küpesiz Hayvanlar İçin 30 Haziran’ın Son Gün olduğu uyarısında bulundu.


Kabaoğlu, 25.12.2013 tarih ve 28130 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sığır Cinsi Hayvanlar tanımlanması ile ilgili yapılan yönetmelik değişikliği ile herhangi bir nedenle tanımlanmayan her yaştaki sığır cinsi hayvana 20 günlük tanımlama süresine bakılmaksızın 30 Haziran 2014 tarihine kadar tanımlama ve kayıt işlemi yapıldığını belirtti.



Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu yaptığı açıklamada, daha önce herhangi bir nedenle kulak küpesi takılmamış ve kayıt altına alınamamış sığır cinsi hayvanların kulak küpelerinin takılması için son günün 30 Haziran 2014 olduğunu hatırlattı. Bu tarihten sonra büyükbaş hayvanların doğumunu takiben 7 gün içerisinde bildirilerek 20 gün içerisinde küpelenmesi gerektiğini ifade eden Kabaoğlu, “yetiştiricilerin mağdur olmamaları için bugüne kadar herhangi bir nedenle küpelenememiş hayvanlarını 30 Haziran 2014 tarihe kadar İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirerek küpeletmeleri gerekmektedir.” dedi.

 

Haber;S.Kaşkır